6 Nisan 2012 Cuma

Şerzan Kurt'u Vurmak Yasalmış!

Kurt'u öldüren polisin avukatı, müvekkilinin sivil vatandaşları, masumları korumak üzere hareket ettiğini söyledi ve "yapılanın yasal olduğunu" savunarak tahliye talebinde bulundu, talebi reddedildi.


Muğla'da üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt'u vurduğu gerekçesiyle 36 yıla kadar hapisle yargılanan sanık polis Gültekin Şahin'in tahliye talebi bir kez daha reddedildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt, annesi Necla Kurt, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de katıldı.

Kurt ailesinin avukatı Mustafa Rollas, Şahin'in hedef gözeterek kasten öldürme olayını gerçekleştirdiğini söyledi.

"Gizli tanığın ifadeleriyle suçu polis memuru Şahin'in işlediğine dair deliller kuvvetlenerek arttı. Tutukluluk halinin devamını istiyoruz" dedi.

Şahin'in avukatı Erol Halka ise müvekkilinin 2 yıla yakın bir zamandır tutuklu olarak yargılandığını ve olayı işlediğine dair bir delil bulunmadığını savunarak tahliye talebinde bulundu.

"Savunma olarak bizim ortaya koyduğumuz sadece hakikat. Hakikat acı olabilir. İnsanlar bazen hakikatleri duymak, görmek istemeyebilirler. Şahin 10 Mayıs 2010'dan beri tutuklu. Bu dava Türkiye'deki ender davalardan biri."

Halka, hastane ve bilirkişi raporlarının Kurt'un başından aldığı darbe sonucu mu yoksa aldığı kurşun yarasından mı öldüğünün belirli olmadığını ileri sürdü. Şahin'in Adli Tıp Kurumu raporu geldiğinde tahliye olacağına inandıklarını ifade etti.

"Kasten öldürme söz konusu değil. Şahin, toplumsal hadiseyi kamu adına sivil vatandaşlara, masumlara bir şey olmaması için amirlerinden aldığı yetkiyle önlemeye çalıştı. Yapılan işler yasal."

Gizli tanığın ifadesine itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Halka, "Gizli tanığın da kim ve nasıl biri olduğu belli değil" dedi. Şahin de mahkeme heyetinden tahliyesini istedi.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Kurt'un olay günü giydiği kıyafetlerinin ve vücuduna girip çıktığı öne sürülen mermi çekirdeği ile ilgili raporun gelmesinin beklenmesi amacıyla duruşmayı 25 Mayıs tarihine erteledi. Şahin'in tahliye talebini de reddetti.

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Kurt, 12 Mayıs 2010'da vuruldu ve ağır yaralandı. Kaldırıldığı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 19 Mayıs'ta yaşamını yitirdi.

Kurt'un ölümü ile ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Şahin tutuklandı.

Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde "olası kasıtla nitelikli insan öldürme" suçundan dava açıldı. Dava "güvenlik gerekçesiyle" Eskişehir'e nakledildi.

Kaynak: Bianet