18 Nisan 2012 Çarşamba

'3. köprü ihalesine karşı Ankara'dayız'

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, 20 Nisan'da yapılacak 3. köprü ihalesini Ankara'da protesto edeceklerini duyururken, Çağlayan Adliyesi'nde Başbakan ve ilgili bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.


Ağustos ayından beri dört kez ertelenen 3. köprü ihalesi 20 Nisan saat 10.00'da Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yapılacak. "3. köprü projesi cinayettir; hukuk dışıdır" diyen 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, Çağlayan Adliyesi'nde Başbakan ve ilgili bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun yapıldığı sırada Çağlayan Adliyesi önünde de konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Platform adına Ömer Kiriş gerçekleştirdi.

Kiriş, "Bizler de, 3. Köprü Projesi'nin gündeme geldiği ilk günden bu yana, bu projenin İstanbul'un ve Türkiye'nin değil, AKP'nin bir ulaşım projesi değil, emlak ve rant projesi olduğunu söyleyen bilim insanları, mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, İsatnbul ve yaşam savunucuları olarak 20 Nisan'da Ankara'da olacağız" diye konuştu.

"AKP hükümeti ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından 20 Nisan tarihinde yapılacak olan 3. Köprü projesinin ihalesi hukuk dışıdır" diyen Kiriş, ihaleyi açanların ve ihaleye girenlerin İstanbul'a telafisi mümkün olamayacak zararlar vereceğini söyledi.

Kiriş, suç duyurusuyla ilgili şunları söyledi: "AKP hükümetinin Başbakanı Tayyip Erdoğan; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında bugün savcılığa, 'görevi kötüye kullanma, kamuya zarara uğratma, kanuna aykırı işlem gerçekleştirme ve doğayı tahrip etme' fiilleri nedeniyle suç duyursunda bulunduk."

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri, "AKP elini İstanbul'dan çek","Köprü değil, insanca yaşam","Sermaye elini İstanbul'dan çek" sloganlarını attı.

Kaynak: ETHA