2 Mart 2012 Cuma

Tutuklu öğrencilere destek için cezaevi önünde ders

Tutuklu öğrencilere, cezaevi önünde yapılacak dersle destek verilecek.

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, tutuklu öğrencilerin özgürlüklerinin hapsedilmesiyle birlikte eğitim haklarının da ihlal edilmelerine dikkat çekmek için, Bakırköy Cezaevi önünde ders verecek. 8 Mart öncesi olması nedeniyle kadın tutukevi olan Bakırköy Cezaevi önünde verilecek derse Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nükhet Sirman ve İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ayten Alkan katılacak.

3 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak derslerle ilgili olarak açıklama yapan İnisiyatif, çağrısında şunları belirtti:

"Türkiye'de 500'ün üzerinde öğrenci tutuklu bulunuyor. Öğrencilerin özgürlükleri ellerinden alındığı gibi, eğitim hakları da ihlal ediliyor. Tutuklu yargılanan öğrencilerin sınavlarına girmeleri de çok zor. Bazı cezaevlerinde öğrencilere ders kitapları, notları da verilmiyor.

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi olarak, tutuklu öğrencilerle ve öğretim görevlileriyle dayanışmak için 8 Mart öncesi Bakırköy Kadın Tutukevi'nin önünde temsili ders yapacağız. Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve çok sayıda kadın öğrenci Bakırköy Cezaevinde kalıyor."

Kaynak: ETHA