30 Mart 2012 Cuma

Vicdani Retçi Muhammed'e Yine 45 Gün Hava Değişimi

45 günlük hava değişimi sona eren vicdani retçi Delice'ye tekrar 45 gün hava değişimi verildi. GATA, Delice'yle ilgili kararını bu süre dolduktan sonra verecek.

Vicdani retçi Muhammed Serdar Delice'ye bir kez daha 45 gün hava değişimi verildi.

Delice, kendisine 14 Şubat'ta verilen 45 günlük hava değişiminin sona ermesiyle birlikte 26 Mart Pazartesi günü Malatya'da bulunan askeri birliğe gittikten sonra buradan Ankara GATA'ya sevk edildi. GATA'da üç gün süreyle muayene edilen Delice'ye bir kez daha 45 günlük hava değişimi verildi.

Muhammed Serdar Delice'nin avukatı Tayfun Çakır, Muhammed'le konuştuklarını ve kendisinin neden hala "askerliğe elverişli değildir" raporu verilmediğini, neden hala hava değişimleriyle zaman kaybedildiğini anlayamadığını söyledi.

"Ya askerliğe elverişlidir denilerek Muhammed 'asker' olarak tanımlanacaktı ya da askerliğe elverişli değildir denilerek 'çürük raporu' verilecekti."

"Ancak mahkeme bu sefer net bir karar vermeyerek Muhammed'e ikinci defa hava değişimi verdi. 45 gün sonra yine sevkini isteyecek ve sonrasında GATA'daki doktorlar tekrar değerlendirecek."

Delice 27 Kasım 2011'de "asker firarisi" olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra 14 Şubat 2012'de sevk edildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan muayenenin ardından 45 gün hava değişimi almıştı.

Hava değişimi verilmesine rağmen GATA çıkışında "yol tutuklusu" olarak iki haftayı aşkın süre Ankara Mamak Askeri Cezaevi'nde tutulan Delice, ardından serbest bırakılmış ve ailesinin yanına gitmişti.

Kaynak: Bianet