26 Mart 2012 Pazartesi

Kaymaz ailesinin avukatlığını yapmak suç!

Devrimci Karargah Örgütü dosyasına konulan MİT raporuna göre, polis tarafından öldürülen Uğur Kaymaz'ın ailesinin avukatlığını yapmak suç.

MİT'in hazırlayıp, İstanbul polisine gönderdiği, polisin de "Devrimci Karargah" dosyasına koyduğu MİT raporundaki ayrıntılar, devletin "suç" algısının genişliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Avukat Anıt Baba'nın örgüt üyeliğinin en büyük 'delil'; polisin öldürdüğü Uğur Kaymaz davasında ailenin avukatlığını yapmak.

102 sayfalık raporun 43. sayfasında İstanbul Barosu avukatlarından Anıt Baba ile ilgili bilgi formu bulunuyor. Avukat Baba'nın Gerçek ve Emekçinin Ekmek Davası gibi gazetelerin çalışmalarında yer aldığı belirtiliyor, "Aralık 2005 ayı içerisinde İstanbul'da Anıt Baba'nın öncülüğünde Abhaz ve Çerkes asıllı şahıslar tarafından 'Jineps' isimli gazetenin yayın hayatına başladığı" ifadesi yer alıyor.

Bu bölümde en dikkat çeken nokta ise; 21 Kasım 2004 tarihinde Kızıltepe'deki evinin önünde polis tarafından babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen Uğur Kaymaz davasında ailenin avukatlığının yapılmasının da suç sayılması.

Rapordaki ilgili bölüm şöyle: "2007 yılında Mardin/Kızıltepe'de Kongra-Gel (PKK) mensuplarına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon sırasında güvenlik güçlerince öldürülen Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz ile ilgili davada, Kaymaz ailesini temsil eden avukatlar arasında yer aldığı..."

DEMOKRATİK ÇALIŞMALAR SUÇ

MİT'in Çerkes olan Avukat Baba ile ilgili keşfettiği diğer 'delil'ler de şöyle: "'Demokrasi İçin Çerkes Girişimi'nce Ekim 2009 ayı son haftasında yayınlanan 'demokratik açılım süreci'ne Çerkes diasporasınca destek verildiğini ve bilahare bu süreçten Çerkeslerin beklentilerini içeren yazının imzacıları arasında olduğu...

TKP Merkez Komitesi üyesi Süleyman Baba'nın da kardeşi olduğu, Türkiye'de bulunduğu süre zarfında İnsan Hakları Derneği (İHD) bünyesinde çalışmalar yürüttüğü ve İstanbul Barosu İşkenceyi İzleme Komitesi'nde görev yaptığı, ayrıca İstanbul Karaköy'de bir bürosunun bulunduğu, fakat yurtdışına çıkması nedeniyle bahse konu büroyu kapattığı,

2009 yılı itibariyle Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkan Vekili olduğu, ayrıca SDP'nin 29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde Ankara'da yapılan 4. Büyük Olağan Kongresi'nin delege listesinde isminin yer aldığı,

Uluslararası İnsan Hakları Vakfı'nın bir projesi kapsamında görevli olarak yurt dışına gittiği ve 2011 yılına kadar anılan proje kapsamında yurtdışında kalacağı..."

Kaynak: ETHA