29 Mart 2012 Perşembe

'Baba ve kızı güvenlik bölgesinde öldürüldü'

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi ile Mardin Barosu tarafından hazırlanan raporda, İlkadım (Hebisê) Köyü'nde İsmail Akın ve 10 yaşındaki kızı Elif Akın'ın öldürüldüğü yerde Dallıca Karakolu'nun yakın olduğu kaydedilerek, olayın olduğu dağlık alanın resmi makamlar tarafından "güvenlik bölgesi" ilan edildiğine dikkat çekildi.

Mardin’in Nusaybin İlçesi Akarsu Beldesi’ne bağlı İlkadım (Hebisê) Köyü'nde İsmail Akın ve 10 yaşındaki kızı Elif Akın'ın öldürülmesiyle ilgili rapor hazırlayan İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi ve Mardin Barosu, İsmail Akın ve kızı Elif Akın’ın öldürüldüğü yerin Dallıca Karakolu’na yakın olduğu kaydedildi. Rapora göre olayın meydana geldiği yerin resmi makamlar tarafından ‘güvenlik bölgesi’ ilan edildiği tespitinde bulunuldu.

Rapora göre, yaşanan olayın adli tahkikatinin devam ettiği kaydedilirken “mülki idare ve yargı kurumu faillerinin açığa çıkarılması için etkin ve hızlı bir çaba içinde olmalıdır. Bu iki makamın sahip oldukları olanaklar dikkate alındığında bunun olanaklı olduğunu görüyoruz. Olayın açığa çıkarılmasında gecikmeler; iddiaları, başta aile ve köy halkında olmak üzere toplumun büyük kesiminde hükme dönüştürecektir” denildi.

Kaynak: ETHA