24 Mart 2012 Cumartesi

Bir 'utanç' da Bartın'dan: Rıza var

N.Ç. ve Siirt'deki utanç davalarının benzeri Bartın'da yaşandı. Zeka düzeyinin yeterince gelişmediği belirtilen 15 yaşındaki Ç.K'nin "kendi rızasıyla ilişkiye girdiği" iddia edilerek, gözaltına alınan 16 kişiden 14'ü serbest bırakıldı.

Bartın'da 23 Mart günü ortaya çıkan 15 yaşındaki Ç.K'ye tecavüz olayına ilişkin açıklama yapan Cumhuriyet Savcılığı, "Ç.K'nin rızaya dayalı ilişki yaşadığını" iddia etti. Olayla ilgili sadece 2 kişi tutuklandı.

Çocuğa yönelik cinsel istismar ve tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan 16 kişi, bugün adliyeye sevk edildi. 5 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, mahkemey sevk edilen 11 kişiden 9'u serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında sadece iki kişi tutuklandı.

Soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Ç.K'nin zeka düzeyinin yeterinci gelişmediğini belirtirken, cinsel istismar için "rızaya dayalı" iddiasında bulundu.

Başsavcılığın açıklamasında şöyle denildi: "Yapılan tespit ve toplanan delillere göre, mağdure Ç.K.'nın zeka düzeyinin yeterince gelişmemiş olduğu, ailevi problemlerinin bulunduğu, anne ve babasının ayrılması neticesi psikolojik sorunlar yaşadığı, düştüğü bu durum neticesi bir çoğu rızaya dayalı ilişkiler yaşadığı, bunlardan birinin (halk arasında anlaşıldığı şekilde) tecavüz niteliğinde gerçekleştiği, diğerlerinin ise cinsel istismar ve cinsel taciz mahiyetinde olduğu, soruşturmanın halen devam ettiği, mağdurenin bu aşamada koruma altına alındığı anlaşılmıştır."

Bu arada, Ç.K'nin zeka düzeyinin yeterince gelişmemesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Kaynaştırma Projesi' kapsamında ilköğretim okulunda eğitim gördüğü belirtildi.

Kaynak: ETHA