29 Mart 2012 Perşembe

Kadınlardan 'tahrik indirimine' protesto

3 Aralık 2011 yılında eşi Metin Armağan tarafından kafasına balta vurularak katledilen Gülay Armağan'la ilgili Taşbina önünde basın açıklaması yapan Mersin Kadın Platformu “Gülay Armağan davası hepimizin davasıdır. Bu davanın takipçisiyiz” dedi.



Mersin Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, Gülay Armağan davası için Taş Bina önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan Seçil Sezer, mahkeme kararlarının zemininde cinsiyetçi sistemin yer aldığını dile getirdi. Sistemin bütün mekanizmalarının erkek saldırganı kurtarmak için işlediğini ifade eden Sezer, sistemin erkekleri kollayan algısını değiştirmek, akıllarda ve vicdanlarda adaleti sağlamak için kadın hareketinin bu tür davalara müdahil olması gerektiğini kaydetti. Sezer, Gülay Armağan davasının tüm kadınların davası olması gerektiğini belirterek, haksız tahrik indirimi uygulamasını da tüm yargı sisteminden silmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Kadın cinayetlerinin çoğunda olduğu gibi bu cinayette de savcının tahrik indirimi istediğini aktaran Sezer, sistemin erkeği elinden geldiği kadar koruduğunu vurguladı. ”Gülay Armağan davası hepimizin davasıdır” diyen Sezer, bu davanın takipçisiyiz. Kadın katillerinin peşindeyiz. Haksız tahrik uygulamasının hem bu davadan hem de tüm yargı sisteminden silinmesi için tüm kadınları dava sürecinin takipçisi olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: ETHA