29 Mart 2012 Perşembe

Pozantı’da bir tecavüz vahşeti daha

Taciz, tecavüz ve işkencelerin yaşandığı Pozantı Cezaevi’nde kalan ve kısa bir süre önce tahliye edilen Ş.T., cezaevinde tecavüze maruz kaldığını belirterek, İHD’ye başvurdu.

Pozantı Cezaevi’nde kalan ve kısa bir süre önce tahliye edilen Ş.T., İHD Mersin Şubesi’ne başvurarak, yaşadığı ve şahit olduğu olayları anlattı. Sürekli taciz, tecavüz, işkence ve kötü muamelelerle gündemde yer alan Pozantı Cezaevi ile ilgili çocukların anlatımları yeni skandalları da ortaya çıkardı.

ANF'nin haberine göre Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi güneş mahallesinde korsan bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle 16 Ekim 2011’de gözaltına alınan ve 2 gün sonra tutuklanan Ş.T., ilk önce Mersin Cezaevi’ne, ardından da Pozantı Cezaevi’ne konuldu.

BAYRAK ÖPTÜRME VE TECAVÜZ

Kısa bir süre önce tahliye edilen Ş.T., Pozantı Cezaevi’nde kendisine zorla Türk bayrağı öptürüldüğünü ve cezaevine ilk girişte askerler tarafından dövüldüğünü söyledi. Ş.T, cezaevinde kendilerine terörist muamelesi yapıldığını kaydetti. Sabah erkenden temizliğe kaldırıldıklarını anlatan Ş.T., “Arkadaşlarımıza tecavüz ediyorlar” dedi.

HER YER POZANTI

Yaşanan taciz tecavüz ve işkence olaylarının ardından Pozantı cezaevinde bulunan 255 çocuk kısa bir süre önce Ankara Sincan Cezaevi’ne götürülmüştü. Çocuğu M.K.’yi Ankara Sincan Cezaevi’nde bulunan Raşit Kutlu, ziyarete gittiğinde çocuğunun kendisine “Ankara’ya getirilirken yol boyunca bizi hiç havalandırmaya çıkartmadılar, bize camdan yemek gösterip ama vermediler, bizi aç bıraktılar. Yol boyunca askerler bize küfür ettiler ve hakarette bulundular” dediğini söyledi.

Kaynak: ETHA