29 Mart 2012 Perşembe

Pozantı mağduru intihar girişiminde bulundu

'Pozantı cezaevindeki taciz ve tecavüzü anlatan çocuk' olarak gündeme gelen T.T, tutuklu bulunduğu Kürkçüler Cezaevi'nde adli tutuklularla aynı koğuşa konulunca, intihar girişiminde bulundu.

İHD Adana şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Adana Tabip Odası ortak yaptığı açıklamada, Adana Pozantı cezaevinde tecavüz ve tacizi açıklayan T.T'nin ailesi İHD'ye başvurarak T.T'nin intihar girişiminde bulunduğunu ifade etti.

T.T'nin ailesinin İHD Adana şubesine son yaptığı başvuruya göre, ''TT, şu an tutuklu bulunduğu Kürkçüler Cezaevi'nde kendi arkadaşlarının bulunduğu koğuşta kalma talebinde bulunmuş, isteği reddedilmiş, adli tutuklularla aynı koğuşa konulmuş ardından kendini asmak sureti ile yeniden intihar girişiminde bulunmuş ve aynı koğuşta kalan tutuklular tarafından kurtarılıp, cezaevi hekimi tarafından Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine sevk edilmiştir. Burada travma sonrası stres bozukluğu tanısı konmuş ve tedavi planlanmıştır ancak hastanede kendisine refakat eden jandarmanın diğer hastalara 'bu teröristtir, buna gerekeni yapın' demesi üzerine tedirgin olan T.T, tedaviyi reddettiği gerekçesi ile tekrar cezaevine gönderilmiştir'' denildi.

Açıklamada, '' 2008-2012 yılları boyunca gözaltı ve cezaevi süreçlerinde yaşadığı işkence ve kötü muameleler yüzünden 6 kez İHD Adana şubesine başvuran T.T'nin yaşadıklarından dolayı tedirgin ve intihar eğilimli olduğu ve bir kez evinde ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu bilinmektedir. Bu olayın ardından ailesi tarafından götürüldüğü Adana Devlet hastanesi tarafından intihar girişimi raporlandırılmıştır. Buna rağmen Pozantı cezaevindeki dehşetin açığa çıkmasına öncülük eden T.T'ye sahip çıkıp gerekli yardımları yapması gereken resmi kurumlar harekete geçmemiş aksine adeta gerçekleri açığa çıkardığı için yeniden cezalandırılmak üzere tutuklanıp Kürkçüler cezaevine gönderilmiştir. Son tutuklanma olayından sonra çıkarıldığı mahkemeye hastaneden verilen rapor sunulmuş ve TT nin hayatından endişe edildiği belirtilmiş, tutuksuz yargılanması talep edilmiştir. Mahkemede Hakim’in bu talebe yanıtı 'cezaevinde iken tedavisi yapılır' olmuştur'' diye ifade edildi.

Şu an T.T'nin cezaevinde tutulması ciddi hayati tehlike olduğu belirtirken; ''T.T'nin derhal serbest bırakılması ve tarafsız kurumlarca İstanbul Protokolü çerçevesinde tedavisinin acilen başlatılması gerekmektedir'' denildi.

Kaynak: ETHA