29 Mart 2012 Perşembe

Taksim İmar Planı'na itiraz etti, işten atıldı

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi, Taksim İmar Planı'na itiraz ettiği için İBB'deki işinden atıldı. İBB önünde konuyla ilgili açıklama yapan Şehir Plancıları Odası, işten atma gibi korku ve sindirme politikalarına karşı kamu yararından yana olan herkesi dayanışmaya çağırdı.


TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi, Taksim Dayanışması bileşenlerinin düzenlediği eyleme katıldığı için İBB'deki işinden atıldı. İBB önünde konuyla ilgili açıklama yapan Şehir Plancıları Odası, işten atma gibi korku ve sindirme politikalarına karşı kamu yararından yana olan herkesi dayanışmaya çağırdı.

Taksim Dayanışması'nın da katıldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemde TMMOB Şehir Plancıları Odası adına açıklama yapan İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, 12 Mart Pazar günü düzenledikleri basın açıklamasının ardından Taksim Meydanı için hazırlanan İmar Planlarına yönelik en temel demokratik haklardan biri olarak tanımlanan bireysel itiraz dilekçelerini teslim etmek için belediye binasına girmek istediklerini, polisin ve güvenlik görevlilerinin engellemeleriyle karşılaşmaları üzerine içeri girdiklerini, çıkarken ise belediye görevlisi olduğunu belirten yönetim kurulu üyelerinin kimlik bilgilerinin alındığını ve bir hafta içinde işten atıldığını vurguladı.

"Kamu yararı adına gerçekleştirdiğimiz ve haklılığı hukuk tarafından onaylanan müdahalelerimiz karşısında söyleyecek sözü olmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kez de 7,5 yıldır bünyesinde çalışan meslektaşımızı, yönetim kurulu üyemiz olması sebebiyle işten çıkarma yoluna gitmiş ve art niyetini bir defa daha ortaya koymuştur" şeklinde konuşan Kahraman, Şehir Plancıları Odası'nın İstanbullulara karşı taşıdığı sorumluluk gereği, yetkileri ile kamu yararını gözeten uygulamaların yanında olmaya, yetkilerini kamu yararına aykırı ve bilimsellikten uzak bir şekilde kullananlara karşı ise mücadelelerini yılmadan sürdüreceklerini söyledi.

Kahraman şöyle konuştu: "Biz, İBB'nin ilk defa karşılaşmadığımız bu uygulamalarına, tehdit, sürgün, işten atma gibi korku ve sindirme politikalarına karşı dayanışmanın gücüne inanıyor ve bilimden emekten, kamu yararından yana olan herkesi bir arada durmaya çağırıyoruz."

Kaynak: ETHA