27 Mart 2012 Salı

Adanalılar kesilen asırlık okaliptüs ağaçlarını geri istiyor

Eski Baraj’da bulunan asırlık okaliptüs ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren ÇETKO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Arı, Yüreğir Belediyesi’nin park ve bazı inşaat alanları için ağaç katliamını yaptığını belirterek, kesilen ağaçları geri istediklerini kaydetti. 


Adana Eski Baraj’da bulunan asırlık okaliptüs ağaçlarının kesilmesine tepki göstermek amacıyla Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKO) üyeleri ve çok sayıda yurttaş kesilen ağaçların bulunduğu yerde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan ÇETKO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Arı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın Milli Emlak tarafından Yüreğir Belediyesi’ne devredilen alanda park ve bazı inşaat yapılarının yapılacağını, ağaç kesimini Milli Emlak’ın yaptırdığını kendilerinin ilgisinin olmadığını söylediğini vurguladı.

Arı, “Burada ağaç katliamı yapıldı. Ağaçların hepsi kesildi. Yerel yöneticiler ‘ağaç katliamı’ ile kendilerinin ilgileri olmadığını söylüyorlar. Sayın Başkan bu açıklama ile ağaç katliamının sorumluluğundan kurtulamaz. Ağaçlar, kendisinin bu alanda gerçekleştirmek istediği yapılar nedeniyle kesilmiştir. Kendileri ağaçlık alanın bakımsız, güvenlik yönünden sorunlu olduğunu, gerçekleştireceği proje ile bakımlı ve güvenli bir alan oluşturacağını söylüyor. Ağaç kesiminin yapıldığı alanda gerçekleştirmek istedikleri yapılar ve çevre düzenlemesi sürekli bakım gerektirecektir. Oysa ağaçlar bakım olmadan da yaşamaya devam ederler. Sayın Çelikcan’ı, ağaç kesimi yaptığı alanda yapmayı planladıkları, başka ağaç kesimi yapıp yapmayacağı, kesecekse nerede keseceği konusunda kamuoyuna ayrıntılı olarak bilgi vermeye, halkın sesini dinlemeye çağırıyoruz. Kesilen ağaçlarımızı geri istiyoruz” dedi.

Kaynak: Haberlink