30 Mart 2012 Cuma

Karısını öldürdü, hesap soranı tehdit etti

Muhittin Özücoşkun, eski eşi Gülay Yaşar'ı intihar süsü vererek öldürdü, Gülay Yaşar için adalet talep eden kadın örgütü temsilcisini de tecavüzle tehdit etti.

İstanbul Sosyalist Kadın Meclisleri eski Sözcüsü Tuğba Gümüş'ü telefonda tecavüzle tehdit eden kişinin Gülay Yaşar'ı intihar süsü vererek öldüren Muhittin Özücoşkun olduğu tespit edildi.

Bir yıllık evli iken gördüğü şiddete dayanamayan Gülay Yaşar, Haziran 2011'de Özücoşkun'dan boşanmıştı. Gülay Yaşar, eski eşinin sürekli tehdit ve tacizlerine maruz kalırken, Özücoşkun'un çağırması üzerine 28 Ağustos 2011'de eski evlerine gitmişti. O gece camdan düşerek intihar ettiği iddia edilen Gülay Yaşar'ın babası, kızının Muhittin Özücoşkun tarafından öldürüldüğünü belirterek kadın örgütleri ile birlikte suç duyurusunda bulunmuştu.

Gülay Yaşar için eylemlerin yapıldığı günlerde özel bir numaradan aranan SKM üyesi Tuğba Gümüş, "Dilini keserim senin, yere yatırıp tecavüz edeceğim, seni cümle aleme rezil edeceğim" şeklinde tehdit edilmişti.

Gümüş'ün suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Gümüş'ün Muhittin Özücoşkun adına kayıtlı telefon numarasından arandığını tespit etti.

Karakola çağrılan Muhittin Özücoşkun'un sesinin Tuğba Gümüş'e dinletileceği belirtildi.

'TÜM KADINLARA YÖNELİK BİR TEHDİT'

Tuğba Gümüş, Gülay Yaşar davası da dahil olmak üzere çok sayıda kadın cinayeti davasını takip eden platform içerisinde yer almış, kadın hareketi içerisinde tanınan bir isim.

Konuyla ilgili ETHA'ya konuşan Gümüş, kendisine yönelik tehdidin kadın cinayetlerine karşı mücadele eden kadınlara yönelik bir tehdit olduğunu ifade ederek, "Bu tehdit tüm kadınlara yönelik bir tehdittir" diye konuştu.

Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadın cinayetlerine karşı mücadele eden kadınlar, hem devlet tarafından engelleniyor hem de devlet destekli katiller tarafından tehdit ediliyor. İki taraflı bir baskı söz konusu."

TEKRAR MÜDAHİL OLACAK

Tuğba Gümüş, Muhittin Özücoşkun tarafından tehdit edildiğini öğrenmesinin ardından, Gülay Yaşar'ın ölümü üzerine açılan davaya tekrar müdahillik başvurusunda bulunacağını duyurdu. Tuğba Gümüş'ün Sosyalist Kadın Meclisleri adına yaptığı müdahillik başvurusu daha önce reddedilmişti.

Kaynak: ETHA