23 Mart 2012 Cuma

"Söz, Eylem, Örgütlenme ve Basın Özgürlüğü İstiyoruz"

TMK ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması talebiyle yola çıkan Milyonlar Adalet İstiyor Platformu, yarın düzenlenecek açık hava forumu ile kampanyayı başlatacak.


Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için bir araya gelen sendikalar, siyasi partiler, barolar ve sivil toplum kuruluşları ile gazeteci, yazar ve sanatçılar yarın Beşiktaş'ta "Milyonlar Adalet İstiyor" diyecek.

"İfade vermek değil, ifade etmek istiyoruz" diyen platform üyeleri, açık hava forumu ile kampanyayı başlatacak.

Yarın saat 14.00'te Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda toplanacak olan platform, "Adalet İstiyoruz Forumu" düzenleyecek. Platformun çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

"Biz, adaletsizlik ve zulme 'Artık Yeter' demek için birleştik. Böyle gitmez. Gitmeyecek. Birleşip karşı koymanın zamanıdır."

"Demokratik hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz. Söz, eylem, örgütlenme ve basın özgürlüğü istiyoruz. İfade vermek değil ifade etmek istiyoruz. Demokratik hakların önünde büyük bir engel olan Terörle (Toplumla) Mücadele Yasası'nın ve Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) zihniyetinin kılık değiştirmiş hali olan özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyoruz."

Kaynak: Bianet

Forumdaki konuşmacıları ve çağrıcıları öğrenmek için tıklayın.