30 Mart 2012 Cuma

Maltepe Belediyesi işçilerine yine müdahale

Dün gözaltına alınan Maltepe Belediyesi taşeron işçileri, bugün de polislerin müdahalesine maruz kaldı.

Maltepe Belediyesi'nden atılan ve yaklaşık 4 aydır direnişte olan taşeron işçiler, dünkü polis müdahalesi ve gözaltıya rağmen direnişe devam ediyor. İşçiler, serbest bırakıldıktan sonra tekrar direniş alanına gelerek pankartlarını astı. Ancak bugün de polislerin biber gazı ile müdahalesine maruz kaldı.

Dün sabah saatlerinde Maltepe Belediyesi Başkanı CHP'li Mustafa Zengin ve zabıtalar işçilere saldırarak işçileri yaralamıştı. Ardından Maltepe belediyesi önüne tekrar gelen işçiler ile BDSP'li ve Devrimci Anarşist Faaliyet aktivistlerinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

İşçiler, serbest bırakılmalarının ardından, bu sabah basın açıklaması yaparak direnişlerine devam etti. Maltepe Belediyesi önünde bir araya gelen taşeron işçiler, baskılar karşısında yılmayacaklarını söyledi. Açıklamaya Tüm Bel-Sen, DHF, BDSP ve Devrimci Anarşist Faaliyet destek verdi.

İşçilerin sürekli beklediği direniş alanı toprak, kaya ile doldurulmuş ve polis barikatlarıyla çevrilmiş olduğu için başka bir alana doğru yürüyüşe geçildi. Bu sırada polisler, işçilere biber gazı sıkarak müdahale etti. Gözaltı yaşanmazken, polisler işçilerin astığı pankartları yırttı. İşçilerin belediye önündeki bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: ETHA