30 Mart 2012 Cuma

Salam, Kaşar, Gazoza 9 Yıl Hapis

17 yaşındaki B.A. eski çalıştığı kafeye açık pencereden girip gazoz içtiği, kaşar ve salamla karnını doyurduğu gerekçesiyle hakkında dokuz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'da 17 yaşındaki B.A. üşüdüğü için girdiği bir kafeteryada salam, kaşar yediği ve gazoz içtiği için "nitelikli hırsızlık" ve "işyeri dokunulmazlığını ihlal" suçlamalarıyla dokuz yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Radikal gazetesinden Mehmet Kaymak'ın haberine göre Adana'da Reşatbey mahallesinde oturan B.A. 23 Ocak akşamı ailesiyle tartıştıktan sonra evden ayrıldı.

Gece 02.00'ye kadar sokaklarda dolaşan B.A, üşüyünce daha önce çalıştığı kafenin açık olan camından içeri girdi ve gazoz içip dolapta bulunan kaşar ve salamla karnını doyurdu.

B.A.'yı sabah kafeyi açan işyeri sahibinin oğlu 16 yaşındaki M.T. uyurken yakaladı. B.A. önceden tanıdığı M.T.'ye "Kimseye bir şey söyleme" diyerek kafeden ayrıldı.

Kafe işletmecisi 52 yaşındaki Hasan T., olayı oğlundan öğrendikten sonra işyerinde yaptığı incelemede kaşar peyniri ve salamın yendiğini fark edince 20 liralık zararı olduğu iddiasıyla B.A. hakkında polise suç duyurusunda bulundu.

"Sadece karnımı doyurdum"

Suç duyurusu üzerine polis tarafından evinde gözaltına alınan B.A., verdiği ifadesinde hırsızlık suçlamasını reddetti.

"Evden kaçmıştım. Üşüyüp karnım acıkınca, daha önceden çalıştığım ve penceresi sürekli açık bırakılan kafeye girdim. Birkaç dilim kaşar peyniri ve salam yiyip bir kutu da gazoz içtim. Hırsızlık yapmadım."

Baklava çalan çocuklar altı yıl ceza almıştı

B.A.'nın başına gelenler, 1997'de Antep'te baklavacının kapısını kırarak baklava ve fıstık çalan 18 yaşından küçük çocuklar A.K, A.A, L.H ve 18 yaşındaki Metin Subaşı'nın yaşadıklarını hatırlatıyor.

A.K, A.A, L.H ve Metin Subaşı, çete oluşturarak hırsızlık yapmak suçundan yargılanmış, 18 yaşından küçük olan A.A., A.K ve L.H., altışar yıllık cezalarını ıslahevlerinden çektikten sonra serbest kalmış, olay tarihinde reşit olan Metin Subaşı ise dokuz yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: Bianet