28 Mart 2012 Çarşamba

Aile Bakanlığı, Esin Güneş Davasına Müdahil Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt'te şüpheli şekilde uçurumdan düşerek ölen Esin Güneş'in kocası G.G. ve arkadaşı B.Ü.'nün yargılandığı davaya müdahil oldu.

Siirt'te şüpheli şekilde uçurumdan düşerek ölen Esin Güneş'in kocası G.G. ve arkadaşı B.Ü.'nün yargılandığı dava, bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil oldu. Batman Baro Başkanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahillik talepleri ise reddedildi.

Esin Güneş'in ailesinin avukatı Abdulhakim Gider, duruşmada yaşananları şöyle özetledi:

* Esin Güneş'in avukatı Gider, cep telefonu kayıtlarından yola çıkarak hangi tarihte nerede oldukları, olay günü saat kaçta olay yerine gittikleri ve orada ne kadar kaldıklarının belirlenmesini istedi. Mahkeme bu konuda bilirkişi raporu hazırlanması talebini kabul etti.

* Esin Güneş'in tırnaklarından çıkan üçüncü bir kişiye ait DNA'nın incelenmesine dair Jandarma Kriminal'den bilirkişi raporu gelmedi.

Sanıkların, DNA'nın çocukları severken bulaşmış olabileceğini söylemesinin ardından, bu duruşmada mahkemeye çağrılan adli tıp uzmanı DNA'nın ancak bir boğuşma, tırmalama gibi bir olayla bulaşmasının mümkün olduğunu söyledi.

* Adli tıp uzmanı, Esin Güneş'in düştüğü iddia edilen basamaklarda bulunan kan izinin, baştan aktığı için uzun sürede oluşabileceğini söyledi. Sanıklar, Esin Güneş'in bahsedilen basamakta birkaç dakika kaldığını, ardından uçuruma yuvarlandığını söylemişti.

Hava muhalefeti nedeniyle şimdiye kadar yapılamayan keşif, adli tıp uzmanının da katılımıyla 6 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Bir sonraki duruşma 25 Nisan'da görülecek.

Kaynak: Bianet