28 Mart 2012 Çarşamba

İki Gazeteci Tahliye, Kaldı 101

Hapis gazeteci sayısı 101'e indi. Dicle Haber Ajansı (DİHA) Batman temsilcisi Altan ve Diyarbakır temsilcisi Kaya bugün tahliye edildi.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Batman temsilcisi Erdoğan Altan ve Diyarbakır temsilcisi Kadri Kaya, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tahliye edildi. Tutuklu geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak serbest bırakılan Altan ve Kaya'nın bir sonraki duruşması 14 Mayıs'ta yapılacak.

Altan ve Kaya'nın TCK 220/7 ve 314/3 (Örgütün hiyerarşik yapısına dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi gibi cezalandırılır) yollamasıyla TCK 314/2 (Terör örgütü üyesi olmak) ve TMK 7/2 (Terör örgütü propagandası yapmak) maddelerince cezalandırılması talep ediliyordu.

17 Nisan'da Batman ve Diyarbakır'daki operasyonlarda tutuklanıp 13 Eylül'de davası başlayan Altan ve Kaya, Roj TV ve Denge Mezopotamya Radyosu'na geçtikleri haberlerden ötürü yargılanıyor.

Hayat hikayeleri bianet'te

Kadri Kaya bianet'in yazı dizisi "Hapis Gazeteciler 'Suç'larını Anlatıyor" için gönderdiği "Senaryo mu Desem, Komedi mi?" başlıklı mektubunda, gazeteciliğe nasıl başladığını, çalışma ve özel hayatını, gözaltına alınışını, "suç"unu ve mahpusluk günlerini anlatmıştı. Kaya'nın mektubu dizinin ikinci mektubuydu.

Kadri Kaya'nın 11 Ocak 2012'de yayınladığımız mektubunu okumak için tıklayın.

Kaynak: Bianet