26 Mart 2012 Pazartesi

Kızını "sözleşmeli satan" babaya 7, tecavüzcüye 24 yıl hapis cezası

Antalya’da 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı E.Y’yi 5 bin lira karşılığında "sözleşmeyle" satarak, tecavüze yardımcı olan Osman Y.’ye 7 yıl, tecavüz eden Yusuf A.’ya da 24 yıl hapis cezası verildi.


Şimdi19 yaşında olan E.Y., 2006 yılında, henüz 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf A. ya 5 bin lira karşılığında satıldı.

Antalya’da, 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı E.Y.’yi 5 bin lira karşılığında sözleşmeyle satan baba Osman Y. ile satın alan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf A.’ya ceza yağdı. Tutuklu sanık Yusuf A. 24 yıl hapis cezasına çarptırılırken, geçen duruşmada savcının yakalanmasını talep ettiği baba Osman Y. ise 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Osman Y., görüldüğü yerde yakalanarak cezaevine konulacak.

Tecavüzcüye 24 yıl

Antalya’da 6 yıl önce E.Y. adlı kızı babası Osman Y.’den 5 bin liraya aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan ve küçük kıza tecavüz ettiği iddiasıyla geçen 30 Ocak’ta çıkarıldığı Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan hırdavatçı Yusuf A.’nın yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı.

Karar veren mahkeme heyeti, kızı satın alan Yusuf A.’yı ’cinsel istismar amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ ve ’zincirleme olarak cinsel saldırı’ suçlamalarından toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tecacüze yardım etmek 7 yıl 9 ay 22 gün

Yusuf A. ile sözleşme yaptığı iddiası ile 5 bin lira karşılığında kızını bu kişiye teslim eden baba Osman Y.’ye de ’cinsel amaçlı özgürlüğünün kısıtlanmasına ve cinsel saldırıya yardım etmek’ suçlamalarından 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, ayrıca nerede olduğu bilinmeyen Osman Y.’nin 3 yıl 10 ay 22 gün de velayet hakkının ertelenmesine karar verdi. Geçen duruşmada savcının yakalanmasını talep ettiği Osman Y., görüldüğü yerde yakalanarak cezası yüzüne karşı okunduktan sonra cezaevine konulacak.

Kaynak: Haberlink