29 Mart 2012 Perşembe

MİT mağdurları savcılıkta

Milli İstihabarat Teşkilatı tarafından hazırlanan 102 sayfalık dosyanın deşifre olmasının ardından, raporda adı geçen isimler İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na, MİT, emniyet ve yargı mensupları hakkında görevi kötüye kullanma ve özel hayatı ihlal gerekçesiyle şikayette bulundu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'in, 102 sayfalık raporunun avukatlar tarafından deşifre edilmesinden sonra, 'MİT Raporu' mağdurları savcılığa başvurarak şikayette bulundu. Aralarında avukatlar, sosyalistler, Halkların Demokratik Kongresi üyeleri ve demokratların bulunduğu grup Çağlayan Adliyesi önünde bir açıklama gerçekleştirdi. 'MİT raporu' mağdurlarından Ercan Kanar, MİT ve emniyet görevlilerin, savcıların vede hakimlerin görevi kötüye kullandığını, özel hayatı ihlal ettiklerini ve dosyada aleyhlerine yer alan düzmece bilgileri İstanbul Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti.

Avukat Ercan Kanar ayrıca şunları kaydetti: ''Emniyetin hazırladığı tüm fezlekeler hayali ve çürüktür. 102 sayfalık Mit raporuyla onlarca avukat, sosyalist, muhalif gazeteci aslı astarı olmayan sebeplerden suçlanıyor. Skandal olaylar devam ediyor'' diye konuştu.

'SAVCILAR YASALAR UYMUYOR'

Kanar, ''Savcı kirli delil olduğu gerekçesiyle geri çevirmesi gerekirken iddianameyi kabul ediyor. 7 avukat kuryelik suçları ile suçlanıyor. Sosyalistler, BDP'liler, yazarlar gizli örgüt lideri suçlamalarıyla karşı karşıyadır. Savcılar yasalara uymuyor, emniyet ve MİT görevi kötüye kullanıyor. Bu yüzden İstanbul Cumhuriyet Savcılığına görevi kötüye kullanmadan dolayı suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Halkların Demokratik Kongresi Genel Meclis Üyesi Şamil Altan, MİT raporunda kurucu örgüt lideri olarak gösterildiğini söyledi. Rapor'un masa başında tezgahlandığına da değinen Altan, ''12 Eylül faşizmi bile bu iktidar kadar kıvrak değildi. BDP'liyi KCK'li, SDP'liyi Devrim Karargah üyesi olarak suçluyorlar. Biz bu tezgahları bozacağız. Bu kemiksiz bezirgan saldırılara karşı duracağız'' şeklinde konuştu.

Toplumsal Özgürlük Platformu sözcüsü Halit Elçi ise şunları ifade etti: ''Bu raporda devrimcilerin, sosyalistlerin, feministlerin, demokratların isimleri var. Burada bir torba davası söz konusu. Burada yapılmak istenen sosyalistleri kriminalize etmektir. Biz sosyalistleri devrimci olmakla suçluyorlarsa 'evet' biz devrimciyiz. Biz Kürt halkının onurlu mücadelesinin yanındayız'' dedi.

Açıklamadan sonra MİT raporunda adı geçenler, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: ETHA