24 Mart 2012 Cumartesi

TAYAD, Karadağ için oturma eylemine başladı

TAYAD'lı aileler, hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın tedavi gördüğü Samatya Hastanesi önünde oturma eylemi başlattı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı oturma eylemi, Yasemin Karadağ serbest bırakılana kadar sürecek.


Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri, Bakırköy Cezaevi'nde tutulurken rahatsızlanarak Samatya Hastanesi'ne kaldırılan böbrek hastası Yasemin Karadağ için oturma eylemi başlattı. Samatya Hastanesi önünde bir araya gelen TAYAD üyeleri, Yasemin Karadağ'ın sonunun, Güler Zere gibi olmasını istemiyor.

TAYAD adına bir açıklama yapan Olcay Karadağ, aylardır Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması için eylemler yaptıklarını hatırlattı.

AKP Hükümeti'nin, Güler Zere'yi ölümün kıyısında tahliye ettiğini belirten Karadağ, "Güler Zere, hastalığının ilerleme aşamasını Balcalı Hastanesi'nin tutsaklar için ayrılmış hücresinde yaşamıştı. Orada gün gün ölüme terk edildi. O zaman Güler Zere'nin serbest bırakılmasını istemiştik. Fakat, AKP iktidarı sağlıklı bir tedavi süreci yaşadığı yalanını aktarmıştı kamuoyuna. Sonunda ölümün kıyısında tahliye etmişti onu" dedi.

'YENİ BİR ÖLÜME İZİN VERMEYELİM'

Demokrasi lafını en çok ağzına alan AKP iktidarı döneminde cezaevlerinde 2400'den fazla ölüm yaşandığını söyleyen Karadağ, "Yeni bir ölüm kapımızda artık ve bunun sorumluluğu AKP ve kurumlarınındır. Yasemin Karadağ'ın dışarıda sağlıklı bir şekilde tedavi olma hakkını savunuyoruz. Ne hapishanede, ne de hastanede öldürülmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklama sırasında sık sık, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Yasemin Karadağ serbest bırakılsın", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.

TAYAD'lı aileler, hasta tutuklu Yasemin Karadağ serbest bırakılana kadar oturma eylemini sürdürecek.

Kaynak: ETHA