29 Mart 2012 Perşembe

Yasemin tahliye oldu ama onlarcası tecrit altında

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD), Yasemin Karadağ'ın tahliye edilmesi ve hasta tutuklularla ilgili, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.

TAYAD, hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın tahliye edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Unutmayın, daha onlarca hasta tutsak tecrit altında" dedi.

"Yasemin Karadağ'ı zulmün elinden çekip aldık. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" pankartının açıldığı eylemde, "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz" sloganları atıldı. Eylemde, "AKP iktidarının tutsakları öldürmesine izin vermeyeceğiz", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" dövizleri taşındı.

'SAHİPLENME VE DAYANIŞMAYLA KAZANDIK'

TAYAD adına açıklama yapan, Yasemin Karadağ'ın kardeşi Olcay Karadağ, "Bir hasta tutsağımızı daha zulmün elinden çekip aldık. Yasemin Karadağ, sahiplenme ve dayanışmanın gücüyle özgürlüğüne kavuştu" dedi. Ayrıca onlarca hasta tutuklunun hala cezaevlerinde tecrit altında tutulduğunu belirten Karadağ, "İşte bu yüzden diyoruz ki, AKP iktidarı hasta tutsakları katletme politikası uyguluyor. Hasta tutsakları asıl olarak biz sahiplenirsek, onları yaşatabiliriz" diye konuştu.

'ONLARCA HASTA TUTSAK TECRİT ALTINDA'

Hastalığının ileri bir aşamasında serbest bırakılan Güler Zere'ye işaret eden Karadağ, "Güler Zere, Yasemin Karadağ örnekleri, bize sahiplenme ve dayanışmanın önemini gösteriyor. Hasta tutsakları sahiplenmeyi büyütmeliyiz" dedi.

Olcay Karadağ, sözlerini, "Yasemin Karadağ'ın tedavi hakkı için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hasta tutsakları sahiplenmeyi bu emekle yeniden örgütlemeli ve büyütmeliyiz. Unutmayın, daha onlarca hasta tutsak tecrit altında" diyerek noktaladı.

Kaynak: ETHA