26 Mart 2012 Pazartesi

Kadınlar Pazarı’nda polis terör estirdi

Fatih'in Kadınlar Pazarı semtinde esnaflara saldıran polis, ırkçı hakaretler ve küfürlerle dükkanları dağıttı, havaya ve çevreye ateş etti, çevrede toplanan halka gaz bombaları ve coplarla saldırdı. Yaralılar ve gözaltılar var.


Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Fatih'in Kadınlar Pazarı semtine dün gece bir hırsızlık olayı için giden polisler, çevredeki esnafın ve mahalle sakinlerinin neler yaşandığını öğrenmek istemesi üzerine, "Sizi buradan atacağız… Kürtleri buralardan kazıyacağız… Siz kim oluyorsunuz da bize hesap soruyorsunuz" şeklinde ırkçı sözler, hakaretler ve küfürler yağdırdı. Halk duruma tepki gösterdi.

Bu olayın ardından polis, ırkçı hakaretlerde bulunduğu Sur Ocakbaşı'nın sahiplerine giderek dükkanın kamera kayıtlarını istedi. Dükkanın işletmecileri yasal haklarını kullanarak avukatları gelmeden görüntüleri vermeyeceklerini belirtti.

Ret cevabı alan polisler, küfürlerine ve hakaretlerine devam ederek dükkanın içindeki müşterileri ve çalışanları dövmeye başladı, olay yerine başkaca polislerin gelmesiyle çevrede toplanan halka da saldırı başladı. Dükkanı talan eden polisler, havaya ve dükkana ateş etti. Gaz bombalarıyla, cop ve demir çubuklarla çocuk, yaşlı demeden terör estirdi.

Gözaltına alınanlar ve yaralananlar var.

ETHA'ya konuşan mahalle halkı, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı semtte tüm ulusal toplulukların kardeşçe yaşıyor olmasını hazmedemeyen polisin, kaos yaratmak istediğini vurguladı.

Kaynak: ETHA

* Fotoğraf: Mürsel Çoban