28 Mart 2012 Çarşamba

Yasemin Karadağ tahliye edildi

Hasta tutuklu Yasemin Karadağ, tahliye edildi. Tahliye kararı, avukatların başvurusu üzerine İstanbul Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildi.

Hasta tutuklu Yasemin Karadağ hakkında tahliye kararı verildi. Karadağ'ın avukatlarının İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bugün yaptıkları başvurunun ardından verilen karar üzerine Yasemin Karadağ'ın tedavisi için götürüldüğü Samatya Hastanesi tutuklu koğuşundan tahliye edildi, aynı hastanenin Dahiliye Servisine yatırıldı.

Karadağ hakkında aylık değerlendirmede bulunan mahkeme heyetinin dün tutukluluğun devamına karar verdiğini söyleyen Avukat Taylan Tanay, mahkemeye bugün yeniden başvuruda bulunduklarını kaydetti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 21 Mart'tan itibaren Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Yasemin Karadağ'ın tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden Samatya Hastanesi'ne götürüldüğünü hatırlatan Karadağ'ın avukatları, ayrıca hastane tarafından hazırlanan dört günlük epikiriz raporlarını da sundu.

Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun kararının beklenmesinin gereksiz olduğunu kaydeden avukatlar başvurularında, “Yaşama hakkı için karar verilecektir” diye belirtti.

Tutukluluk durumunu değerlendirecek hiçbir delil olmadığını kaydeden Karadağ'ın avukatlarının sağlık sorunları nedeniyle tahliye talebini değerlendiren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Yasemin Karadağ hakkında tahliye kararı verdi.

Kararı değerlendiren avukat Taylan Tanay, “Sevindirci bir karar. Fakat bu kadar uzun süreli tutuklu bulunması sorun. Halen cezaevlerinde birçok hasta tutuklunun varlığı da sevincimizi azaltan bir nokta” dedi.

AYNI HASTANEYE YENİDEN YATIRILDI

Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden Samatya Hastanesi tutuklu koğuşuna kaldırılan Yasemin Karadağ, tahliyesinin ardından doktorların izin vermesiyle bir süre hastane karşısındaki bir kafede oturdu. Ailesi ve arkadaşlarıyla bir süre sohbet eden, sevdikleriyle kucaklaşan Karadağ, sağlık durumu dikkate alınarak doktorlar tarafından taburcu edilmedi. Tutuklu koğuşundan alınan Karadağ, aynı hastanenin dahiliye servisine yeniden yatırıldı. Yasemin Karadağ'ın hastanede ne kadar kalacağı belirtilmedi.

Bir böbreği olmayan, diğeri de yüzde 18 çalışan, yüksek tansiyon hastası Karadağ'ın, kemik erimesi nedeniyle boyu 1,60'dan 1,53'e düşmüş, 40 kiloya kadar zayıflamıştı.

Kaynak: ETHA