27 Mart 2012 Salı

2. Hopa Davası yarın

Metin Lokumcu'nun polis tarafından öldürülmesini Ankara'da protesto ettikleri için haklarında dava açılan 48 kişinin yargılanmasına yarın Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.


Metin Lokumcu'nun polis tarafından öldürülmesini Ankara'da protesto ettikleri için haklarında dava açılan 48 kişinin yargılanmasına yarın Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Aralarında 3 avukatın da bulunduğu 48 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Başbakan Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011 tarihinde Hopa'ya yaptığı ziyaret halkın büyük tepkisini çekti. Polisin eylemlere saldırısı sırasında emekli öğretmen Metin Lokumcu, gaz bombasından etkilenerek yaşamını yitirdi.

Olayın duyulması üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir'de eylemler yapıldı. Ankara'da yapılan eylemlere saldıran polis, 54 kişiyi gözaltına aldı.

ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜNDE İŞKENCE YAPILDI

Elleri kelepçeli bir şekilde çevik kuvvet otobüsüne konulan protestocular, otobüsün içinde saatlerce "yumruk ve tekme atma, kafayı cama vurma, jopla vurma, boğaz sıkma, saç yolma, kadınlara cinsel taciz şeklinde işkencelere maruz kaldı.

3 avukat da, avukat olduklarını kimlikleriyle ispat etmelerine rağmen aynı işkenceleri gördü. Gözaltına alınanlar arasında olan ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi 2 memur da, işlerinden süresiz men edilme riski ile karşı karşıya kaldı.

Yürütülen savcılık soruşturması sonunda iki dava açıldı. "2. Hopa Davası" olarak bilinen 48 sanıklı davanın ikinci duruşması yarın Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

48 kişi arasında avukatlar Duygu Demirel, Pınar Akdemir ve Bülent Teoman Özkan da bulunuyor.

Protestocular hakkında 12 yıla kadar hapis ceza isteniyor.

Kaynak: ETHA