2 Mart 2012 Cuma

TÜÇEP'ten Sanioğlu'na yanıt

Temiz Ünye Çevre Platformu Basın Sözcüsü Mehmet Şensoy, Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı'na yanıt verdi: “Yaptığı işin çevrecilikle ve çevre mücadelesiyle hiç ilgisi yoktur. Tam bir termik santral lobisi gibi hareket etmektedir.”

Ordu'nun Terme İlçesi'ne kurulmak istenen Doğalgaz Kombine Çevrim Santraline karşı mücadele eden Temiz Ünye Çevre Platformu (TÜÇEP) Basın Sözcüsü Mehmet Şensoy, Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı Ogün Sanioğlu’nun mücadelelerine zarar verdiğini belirtti.

Sanioğlu'nun 25 Şubat günü Akçay'da gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin yaptığı açıklamanın talihsiz olduğunu kaydeden Şensoy, Kastamonu Loç Vadisi'nden çevrecilerin taktıkları “sarı yazma”yı 'terör örgütü simgesi' olarak tanımlamasına tepki gösterdi. “Dediği fular Kastamonu Cide köylü kadınlarının günlük yaşamında kullandıkları sarı yazmadır. Ogün Sanioğlu’nun şovenist hisleri ve rekabet duygusu gözlerini öylesine kör etmiştir ki hiç düşünmeden tam bir aymazlık içinde hareket etmiştir. Öylesine sakat bir mantıkla davranmaktadır ki yaptığı işin çevrecilikle ve çevre mücadelesiyle hiç mi hiç ilgisi yoktur. Hatta çevre mücadelesine zarar vermektedir. Tam bir termik santral lobisi gibi hareket etmektedir. OMV savunuculuğu yapmaktadır” dedi.

Çevre mücadelesi adına hiçbir şey yapmayan Sanioğlu'nun eylemlerini karalamak istemesine tepki gösteren Şensoy, “OMV şirketiyle bu zamana kadar geliştirdiğin, ticari faaliyetlerin hacmini ve cirosunu arttırmak istiyorsan, bunu bizim üzerimizden yapmaya kalkma. Biz evrensel anlamda ekolojist, çevreci olma mücadelesi içindeki bir platformuz. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı tüm çevre felaketlerine duyarlıyız. Aynı duyarlılıkta olan çevre dostlarıyla buluşmaya ve ortak işler yapmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

TÜÇEP Basın Sözcüsü Mehmet Şensoy, çevre mücadelesinin kendi başına muhalif bir hareket olduğuna dikkat çekerek, “Sermayenin ve devletlerin kucağında yürütülecek bir mücadele hiç değildir. Biz yolumuza ve çevre mücadelesinde daha neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Artık bu kısır çekişmelerle kaybedecek enerjimiz ve zamanımız yoktur. İnadına hayat, inadına çevre diyoruz” dedi.

Kaynak: ETHA