12 Mart 2012 Pazartesi

TAYAD: Yasemin'i zulmün elinden çekip alalım

TAYAD üyeleri, hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması için cezaevi önünde eylem yaptı. Aileler, 'Karadağ'ın Güler Zere gibi ölümün kıyısında tahliye edilmesi mi bekleniyor' diyerek kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri, Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde yaptığı eylemle '96 Ölüm Orucu eylemcisi hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılmasını istedi.

O'NUN ÖLÜMÜ BEKLENİYOR

Cezaevi idaresi ve yargılandığı mahkemenin Karadağ'ın ölümünü beklediğine dikkat çekilen açıklamada, "İdare ve mahkeme, duruşma tarihini aylar sonrasına atarak, tahliye etmeyerek, tedavisine izin vermeyerek, engelleri aşıp tedavisini yapmaya gittiğinde ise askerlere saldırtarak Yasemin Karadağ'ın ne zaman öleceğinin hesabını yapıyorlar" dedi.

'GÜLER ZERE GİBİ OLMASI İSTENİYOR'

"Güler Zere'yi de hastalığının ilerlemesine ve dönülmez bir noktaya ulaşmasına kadar tahliye etmediler" diyen TAYAD'lı aileler, "Onu ölümün kıyısında tahliye etmişlerdi. Şimdi Yasemin içinde mi aynısını yapmak istiyorlar? Adalet yoktur bu tabloda. Yaseminlerimizi zulmün elinden hep birlikte çekip alalım" dedi, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Eylem, "Yasemin Karadağ'a özgürlük", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "İşkence yapmak şerefsizliktir" sloganlarıyla sona erdi.

Kaynak: ETHA