12 Mart 2012 Pazartesi

Şık, Şener, Musluk ve Çakır'a Tahliye

OdaTV davasında dört tahliye kararı çıktı. Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ile Oda TV yazarları Coşkun Musluk ve Sait Çakır tahliye edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Oda TV davasında gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ile Oda TV yazarları Coşkun Musluk ve Sait Çakır tahliye edildi.

Tahliye kararı sonrasında mahkeme salonunda büyük bir sevinç yaşandı.

Bugün 9.30'da başlayan Oda Tv davasının 11. duruşmada savcı 17.00'da sadece sanıklardan Sait Çakır'ın tahliyesini istemiş, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci ise bu talebi ve sanık avukatlarının tahliye taleplerini görüşmek üzere karar için yarım saat ara vermişti.

Mahkeme tahliye kararınının gerekçesini  "suç vasfının değişme ihtimali" ve "tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak" verdi.

Şener ve Şık 375 gündür tutuklu bulunuyordu. 14 sanıklı Oda Tv davasında eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ölmesinin ardından 13 sanık yargılanmaya devam ediyor. Son tahliyelerin ardından davada tutuklu yargılanan altı kişi kaldı.

Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Müyesser Uğur, Barış Pehlivan ve Hanefi Avcı tutuklu yargılanacaklar. Davada Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli tutuksuz yargılanıyordu. Sanıklar hakkında 7 buçuk ile 43 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Dava 18 Haziran'da görülmeye devam edecek.

Kaynak: Bianet