12 Mart 2012 Pazartesi

Hayvan İstismarcıları İşbaşındaydı

Rize'nin Pazar ilçesinde, horoz dövüşü yaptırdıkları iddia edilen 27 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Pazar ilçesi Ocak köyündeki bir evde oturan A.K'nin, kendisine ait ahırda, para karşılığında horoz dövüşü yaptırdığını belirledi.

Mahkemeden arama kararı alınmasının ardından köye giden ekipler, söz konusu ahırda horoz dövüşü yaptıran A.K. ile horoz sahibi ve horoz dövüşü meraklılarından oluşan 27 kişiyi yakaladı.

Kabahatler Kanunu gereğince 169 lira para cezası uygulanan 27 zanlı, daha sonra serbest bırakıldı.

Bu kişilerden A.K. hakkında ayrıca "kumar oynatmak için yer temin etmek" ve "Hayvan Kanunu'na muhalefet etme" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Dövüştürülen 25 horoza ise jandarma ekiplerince el konuldu.

Antalya'da ise Kumluca ilçesinde köpek dövüştürdükleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sarıcasu köyü yakınlarında ormanlık alana operasyon düzenledi. Ormanlık alanda yaklaşık 100 kişinin toplandığını belirleyen ekipler, köpek dövüştürdüğü öne sürülen A.A, O.A. ve A.Ç'yi gözaltına aldı. Zanlılar hakkında jandarma tarafından tutanak tutuldu.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpek dövüştürdükleri iddia edilen kişiler hakkında Jandarma tarafından düzenlenen evrakın kendilerine ulaştığını bildirdi.

Kaymakam Işık, zanlılar hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, kişi başı 2 bin 37 lira idari ceza uygulanacağını belirtti.

Öte yandan, dövüştürüldüğü belirlenen kangal cinsi 3 köpek, Kumluca Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim edildi.

AA
Kaynak: Haberler.com