19 Mart 2012 Pazartesi

Sakarya Ferizli'de Köpek Katliamı!

İddialara göre, katliam bu kez zehirli iğneyle yapıldı.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde, boynunda iğneyle yerde cansız yatan köpeği görenler dehşete kapıldı. İddialara göre cansız köpek, 17 Mart 2012 Cumartesi 00:30'da kendi köpeklerini parka gezdirmeye götüren kişiler tarafından bulundu.


Duyarlı hayvan hakları savunucusu, "Yolun ortasında öylece yatıyordu. Islık çaldık, seslendik; ama köpekte hiçbir tepki yoktu. Köpeğin yanından insanlar geçiyordu; ama köpekle kimse ilgilenmiyordu" dedi. Köpeğin yanına gittiğinde nefes almadığını gören hayvansever, "Köpeğin boynunda kocaman bir igne vardı. Hemen baktık, zehirli iğne olduğunu anladık. Fotoğraf çekip herkese göstermek, insanları harekete geçirmek istedik." diye konuştu. Halktan gelen iddialara göre ise, bu katliam belediyeye ait!

Daha önce de çok sayıda köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü öne süren hayvan hakları savunucuları, "Bu katliamı hemen her sene yapıyorlar" diye konuştular. Ferizli'nin kasaba tarzı bir yer olduğunu ve insanların hemen her gün yeni yavru köpekler terk ettiğini de belirten hayvan hakları savunucusu, "Lütfen bu olayı ortaya çıkarın, bunu yapanlar cezasız kalmasın. Bu dünya sadece bize ait değil. Bu masumlardan ne istiyorlar. Bu vahşeti yapanların hiç mi vicdanı sızlamadı? Doğru ama, vicdanları olsa zaten yapmazlar. Sakarya halkı artık ayaklanmalı, birlik olmalıyız. Bu vahşete kimse sessiz kalmamalı" diye konuştu.



NOT: Çoğunluğun görüşü, bu vahşeti profesyonel birilerinin yaptığı yönünde; çünkü iğne direkt köpeğin boynuna saplanmış. Ayrıca, enjektörün eczanelerde satılan enjektörlerden olmadığı anlaşıldı.

Bu vahşete sessiz kalmamak adına şikayetleriniz için:

Ferizli Belediyesi: 0264 781 7011

Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü: 444 40 54 (Dahili 3540 - 3541 - 3542)

Sakarya Belediyesi Şikayet Formu: https://webportal.sakarya.bel.tr/web/guest/15

Kaynak: Hayvansever gazetesi