1 Mart 2012 Perşembe

'Roboski köylüleri serbest bırakılsın'

Roboski katliamında sağ kurtulan Ferhat Encü'nün dün gözaltına alınmasına, Roboski'ye Adalet Platformu tepki gösterdi. Platform, Ferhat Encü ve köylülerin serbest bırakılmasını, katliamdan sorumlu olanların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Roboski'ye Adalet Platformu, katliam mağduru Ferhat Encü'nün dün gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Pltaform, katliam sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını, gözaltına alınan köylülerin serbest bırakılmasını istedi.

Platform açıklamasında, “28 Aralık’tan bugüne kadar geçen sürede, 34 insanın katledilmesine ilişkin soruşturmayı bitirmeyen, aksine soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı ile soruşturma sürecini kamuoyunun bilgisinden kaçıranlar, güvenlik güçleri, medya ve idari makamlar eliyle Roboski katliamında gerçeklerin ortaya çıkarılması için mücadele eden Roboski’liler üzerinde baskı uygulamaya devam ediyor” denildi.

Açıklamada, "Daha 2 gün önce hukuksal başvuru süreleri nedeniyle tazminat başvurularını yapan köylüleri adeta teşhir edenler, her fırsatta Roboskililerin adalet arayışını bitirmeye gayret ediyor. Uludere Kaymakamının saldırıya uğraması olayı nedeniyle 5 kişiyi tutuklayanlar bu kez Ferhat Encü’yü gözaltına alarak köylülere korku salmaya çalışıyor” ifadelerine yer verildi.

Roboski'ye Adalet Platformu, “Ferhat Encü’nün gözaltına alınması; 60 kişilik liste olduğu ve bu kişilerin içeriye alınacağı iddialarını doğrular nitelikte. Roboskililer köylerinden çıkamaya korkar hale getiriliyor. Baskı uygulamakta mahir olan devlet hala 34 kişinin katillerini ortaya çıkarmış değil. Roboski’ye Adalet platformu olarak devletin bu tutumunu değiştirip tutuklu Roboskilileri bir an önce serbest bırakmaya, 34 köylünün katillerinin bir an önce bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını ve bu yaşananların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: ETHA