6 Mart 2012 Salı

'Polis bilerek, kasıtlı olarak vurdu'

Aydın'da polis tarafından öldürülen 21 yaşındaki Mahir Zorbey Demirkaya'nın ailesi, polisin kasıtlı olarak vurduğuna dikkat çekti, "Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Polis tarafından öldürülen Demirkaya'nın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Demirkaya'nın dedesi İbrahim Demirkaya, "Torunum, bilerek kasıtlı olarak vurulmuştur. Bir kovalamaca da düştükten sonra tabanca ateş aldı bahanesi son derece hatalı. Eğer polis düştüğünde tabanca ateşlenmişse, kurşun yere yakın seyrederdi. Nasıl olur da, kurşun 1 metre 75 santimetre sekip başına isabet eder? Olayda kasıt olduğu belli. Üzgünüz. Ancak bu tip olayların artık yaşanmaması için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz, elimizden geleni yapacağız" dedi.

Demirkaya'nın, yarın Aydın'da toprağa verileceği belirtildi.

Gözaltına alınan polis M.S. ise Aydın'da adliyeye sevk edildi. 'Olası kast' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen M.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada Demirkaya'nın ailesi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayın canlı tanığı Mahir Zorbey Demirkaya'nın küçük kardeşi Hürkan Demirkaya, abisinin gözleri önünde vurulduğunu belirterek, "Polis direk ağabeyimin kafasına nişan aldı. Öyle iddia edildiği gibi düşme falan da yok" dedi.

Kaynak: ETHA