6 Mart 2012 Salı

Belki ‘Abdullah Gül’ü protesto edebilirler’ cezası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaret edeceği Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘Gül’ü protesto edebilirler’ şüphesiyle gözaltına alınan 2 öğrenciye polis tarafından para cezası kesildi. Üniversite yönetimi ise öğrenciler hakkında soruşturma açtı.

Abdullah Gül’ün 5 Ocak’ta gerçekleştirdiği Bolu ziyareti kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin faturası 2 öğrenciye kesildi. Gül’ün gelişi üzerine adeta olağanüstü hal ilan edilen üniversiteye öğrenciler alınmazken, okullarına girmekte ısrar eden Öğrenci Kolektifleri üyesi tarih bölümü 1. sınıf öğrencisi Duygu Bursi ile matematik bölümü 2. sınıf öğrencisi Ümit Boz polislerce gözaltına alınmıştı. ‘Gül’ü protesto etme ihtimali oldukları’ gerekçesiyle karakola götürülen öğrencilere Kabahatler Kanunu’na göre 160 TL para cezası kesildi. Eğitim hakları engellenen öğrenciler hakkında para cezasını yeterli görmeyen üniversite yönetimi ise soruşturma açtı.

ANF’ye konuşan Duygu Bursi, Cumhurbaşkanı’nın geleceği gün okula gittiklerini, ancak üniversite kapısında polisin kendilerini durdurarak, üniversiteye giremeyeceklerini söylediğini belirtti. Bursi, “Üniversitenin öğrencisi olduğumuzu, bizi okula sokmama haklarının olmadığını söylememizin ardından yaka paça gözaltına alındık. Karakolda ‘şüpheli şahıs’ olduğumuz gerekçesiyle gözaltına alındığımızı öğrendik, her gün bizleri gören, üniversitedeki faaliyetlerimizden dolayı iyi tanıyan polisler ne oldu da bizi şüpheli olduğumuz gerekçesiyle gözaltına aldı” dedi.

Gül mağduru bir diğer öğrenci Ümit Boz ise, “Hem okulumuza alınmadık, hem eğitim hakkımız engellendi, hem para cezasına çarptırıldık, bu da yetmezmiş gibi hakkımızda soruşturma açıldı” diye konuştu. Boz, yaşananların tam bir hukuksuzluk olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: ANF