5 Mart 2012 Pazartesi

Tutuklu çocukların nakline aileler tepkili

Adana Pozantı M Tipi Cezaevi'nde çocukların Sincan'a nakledilmesiyle ilgili hazırlıklar sürerken, çocuklarının uzak bir ile gönderilmesine aileler tepki gösteriyor.

Tecavüz ve işkence iddialarının ardından kapatılmasına karar verilen Pozantı M Tipi (Çocuk ve Gençlik) Kapalı Çocuk Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 200 çocuğun nakledilmesi için hazırlıklar başladı.

Ring araçları cezaevinin önünde çocuk tutukluları beklerken, sevk işlemlerinin bir haftayı bulacağı öğrenildi. Çocukların Ankara Sincan'daki çocuk cezaevine nakledileceğini duyan tutuklu yakınları, Pozantı’daki cezaevine gelerek son durum hakkında bilgi almak istedi.

Yetkililerle görüşemeyen ve çocuklara getirdikleri para ile kıyafet alınmayan aileler tepki gösterdi. Cezaevinde yatmakta olan S.U. ve S.T. için Adana’dan gelen 2 aile, tüm çocukların cezalandırıldığını söyledi.

Çocukların dayısı İrfan Şefik, yeğenlerinin Ankara'ya nakledileceklerini televizyondan öğrendiklerini belirterek, “Biz de Ankara'ya gidemeyeceğimiz için para getirdik. Ama şimdilik parayı almıyorlar. Çocukları Ankara'ya göndermeleri iyi olmadı. Pozantı’ya güç şartlarda geliyorduk Ankara’ya nasıl gideceğiz” dedi.

Önder: Pozantı'daki çocukları ailelerine gönderin

BDP İstanbul Milletvekili Önder, Pozantı Cezaevi'nde cinsel şiddete maruz kalan çocukların Sincan Cezaevi'ne değil ailelerinin yanına gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Cumhurbaşkanı bu işe önayak olmalı. Çocuklar 24 saat içinde Sincan Cezaevi'ne değil, anne babalarının kollarına, yuvalarına gönderilmelidir. Çocuklardan da kuvvetli bir özür dilemeliyiz" dedi.

Önder, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirttiği Çevik Kuvvet Temel Eğitim Kitabı'nda yer alan ifadeleri de eleştirdi.

Önder, kitapta, "Ön kol kemiği sinirine yapılan atak noktası, ön kolun üst ve iç tarafı olmak üzere iki tarafta bulunur. Bu sinir noktaları dirseğin 6-8 santimetre üstündedir. Bu iki bölgeye atak kolda hissizlik oluşmasına neden olur" gibi ifadelerin yer aldığına dikkat çekti.

Önder, "AB'ye talip bir ülkede güvenlik anlayışı bu mudur? İçişleri Bakanı'nı çağıralım, kendisinin tarif ettiği yeri bandajlayalım. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da eline cop verelim, o vursun. İkisine de yakışır" dedi.

Kaynak: ETHA