23 Mart 2012 Cuma

MİT çocukları da fişlemiş

MİT, Devrimci Karargah davası dosyasına koyduğu raporunda "örgüt üyesi" ilan ettiği kişilerin evlilik gibi özel hayatlarıyla ilgilenmekle yetinmemiş, çocukları da fişlemiş.


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlanıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Devrimci Karargah soruşturması dosyasına konulan "MİT Raporu" ilginç ayrıntılar içeriyor.

İnsanların sosyal ve aile ilişkilerini örgütsel ilişki olarak gösteren MİT'in, kişilerin evlilik gibi özel hayatlarına ilişkin takiplerinin yanı sıra, çocukları da fişlediği ortaya çıktı.

Raporda, Türkiye Gerçeği Dergisi yazarı ve Halkların Demokratik Kongresi delegesi Mehmet Güneş ile ilgili olarak yer alan bilgi notu dikkat çekici. Güneş'in Avukat Gülizar Tuncer ile evlendiği tarihin yanı sıra çocuklarının ismi ve doğum tarihi de raporda yer alıyor.

102 sayfalık raporun 59. sayfası şöyle:

"TDP mensupu Avukat Gülizar Tuncer Güneş ile 30/03/2005 tarihinde evlendiği, bu evliliğinden Jana Güneş (2005) isimli bir çocuğu olduğu, eşi Avukat G. Güneş'in (...) avukatlık yaptığı ve DK mensuplarının davalarına baktığı..."

HAKKINDA DAVA BİLE AÇILMAMIŞ

MİT, hakkında herhangi bir dava açılmamış olan Avukat Gülizar Tuncer'i "Türkiye Devrim Partisi (TDP) üyesi" olarak ilan etti. Ayrıca yıllardır bütün siyasi davalara bakan Avukat Tuncer'in sadece Devrimci Karargah örgütünün davalarına baktığı öne sürüldü.

Mehmet Güneş'in Öteki İstanbul, Bilinç ve Eylem Dergisi ve Türkiye Gerçeği dergisinde yazdığı yazılar da örgüt üyeliğine 'delil' olarak sunuluyor.

GERİ KAZANIM KOOPERATİFİ DE İLLEGAL ÖRGÜT!

MİT, Güneş'in çalışmalarına katıldığı dernekleri de "yasadışı örgüt" olarak ilan etti. Özgeçmiş'te yer alan diğer 'deliller' ise şöyle: "TDP mensuplarınca kurulan Geri Dönüşüm İşçi Derneği.

TDP mensuplarının öncülüğünde cezası ertelenip tahliye olan örgüt mensuplarını bir dernek çatısı altında toplamak amacıyla 2005 yılı içinde kurulan 'Dayanışma Ağı Girişimi' ve 'Ankara Geri Kazanım Kooperatifi'nin çalışmaları içinde yer almak."

Kaynak: ETHA