23 Mart 2012 Cuma

Gazetecileri KCK'li ilan etmek düşünce özgürlüğüymüş!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha savcılığı bile çıkartılmayan gazetecilerin hükümet medyası tarafından KCK'li ilan edilmesinde herhangi bir suç görmedi, "düşünce özgürlüğüdür" dedi.


"KCK Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan editörümüz Arzu Demir ile DİHA muhabiri Evrim Kepenek'in Sabah ve Bugün gazeteleri hakkında "gizlilik ihlali" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Savcılıklar, iki gazetecinin savcılığa dahi çıkartılmadan söz konusu gazeteler tarafından KCK'li ilan edilmesini düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

"KCK Operasyonu" kapsamında 20 Aralık 2011 tarihinde gözaltına alınarak serbest bırakılan editörümüz Arzu Demir ve Dicle Haber Ajansı muhabiri Evrim Kepenek, gözaltında tutuldukları 4 gün boyunca haklarında çıkan haberler nedeni ile Sabah ve Bugün'ün de içinde olduğu 5 gazete hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İki gazeteci, "KCK medyası davasında 58 gözaltı", "KCK'dan basına 38 milyon euro", Gazeteci mi, terörist mi?" başlıklı haberler nedeniyle "gizlilik ihlali" ve "adil yargılanmaya etkilemeye teşebbüs"ten dava açılmasını istemişti.

'O HABERİ BEN YAPMADIM'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabah ve Bugün gazeteleri ile ilgili olarak yürütülen soruşturmaları tamamladı. Başsavcılık, Sabah gazetesi hakkındaki soruşturma kapsamında Ali Ersin Ramoğlu, Gülcan Demirci ve Ufuk Emin Köroğlu'nun ifadesini aldı. Gülcan Demirci, sadece fotoğraf çektiğini, haberin içeriği ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. Ufuk Emin Köroğlu, gazetecileri hedef almadan haber yaptığını iddia ederken, "Gazeteci mi, terörist mi?" başlıklı yazıyı yazan Ali Ersin Ramoğlu ise yazısının suç unsuru içermediğini öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda dava açılmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi. Başsavcılık, gözaltındaki gazetecileri "KCK"li ilan eden haberlerin kamuoyunu bilgilendirme amacını taşıdığını öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bugün gazetesi hakkında yapılan şikayet ile ilgili tutumu da farklı olmadı, söz konusu haberlerin yargıyı etkileme amacını taşımadığını, kamuoyunu bilgilendirdiğini iddia etti.

Kaynak: ETHA