3 Mart 2012 Cumartesi

Maltepe Belediyesi işçileri: 'Yürüyüş bitti, mücadele sürecek'

CHP'li Maltepe Belediyesi'nin işten çıkardığı taşeron işçiler, 14 günlük yürüyüşten sonra Ankara'ya ulaştı. İşçiler işe geri alınmak ve taşeron sistemin sorunlarına dikkat çekmek için başlatıkları mücadeleyi sürdürüyor.

İşe alınmak ve taşeron sisteminin sorunlarına dikkat çekmek için İstanbul'dan, Ankara'ya yürüyen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Maltepe Belediyesinin işten çıkardığı taşeron işçiler 14 günlük yürüyüşün ardından dün Ankara'ya vardılar.

İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen işçilerden olan Mahmut Gülbinat, 14 gün süren yürüyüş sırasında yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"İl il basın açıklamaları yaptık. Örneğin Tuzla'dan geçerken Tuzla Tershaneleri'ndeki işçilere destek olmak için bir basın açıklaması yaptık. Gebze'den öldürülen barış aktivisti Pippa Bacca anısına öldürüldüğü yere gelinlik bıraktık. Dilovası'nda çevre kirliliğine dair bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklamaları yaptığımız yerlerde bir sorunla karşılaşmadık. Bizi alkışlayan, destekleyen esnaflar oldu."

Direnen işçilerden Alper Ekinci ise, dün CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Gökhan Günaydın ve Birgül Ayman Güler ile görüştüklerini ve bir sonuç alınamadığını söyledi.

"Somut bir şey söylemediler. Yaptığımız eylemin Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) yönelik yapılması gerektiğini belirttiler. Taşeronluk sisteminin nedeninin AKP olduğunu ve yapacakları bir şeyin olmadığını söylediler. Biz de Maltepe Belediyesi'nin işçileri olduğumuzu hatırlattık. İlk hedefimizin Maltepe Belediyesi'ndeki problemi çözmek olduğunu ifade ettik."

İşçiler bugün Sakarya Caddesi'nde de bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasını okuyan Alper Ekinci taşeronluk sisteminin kölelik olduğunu ifade etti.

"Taşeronluk işçinin ölümcül bir girdabın içinde kaybolmasıdır. En başta işçinin elinden insan olma hakkının alınmasıdır. Yaşamak ve ailesini geçindirmek için başka olanağı olmaya işçi taşeronda çalışmak zorundadır."

Basın açıklaması, "Kar, boran, fırtına işte geldik Ankara", "Başkanlar sarayda, işçiler sokakta" sloganlarıyla son buldu. İşçiler, mücadelelerine İstanbul'da devam edecek.

Kaynak: ETHA