3 Mart 2012 Cumartesi

ANKARA'DA SEKS İŞÇİLERİ EYLEMİ: "Velev ki İbneyiz, Alışın Her Yerdeyiz"

3 Mart Dünya Seks İşçileri Gününde, Ankara'da alanlara çıkan seks işçileri, polis şiddetine dikkat çekerek, "Polis elini bedenimden çek" dediler.


Dünya Seks İşçileri Hakları Günü dolayısıyla seks işçileri "Fahişeler Yürüyüşü" düzenleyerek Ankara'da sokaklara çıktılar. Bugün saat 19.00'da Sakarya Caddesi önünde bir araya gelen seks işçileri "Polis: Suçunuz Travesti Olmak ", "Seks işçilerinin hakları insan haklarıdır" pankartları açarak Yüksel Caddesine yürüdüler.

Burada Pembe Hayat Derneği adına basın açıklaması okuyan Selay Tunç, seks işçilerine yönelik yoğun ve sistematik şekilde devam eden her türlü hak ihlaline karşı bir arada olduklarını ifade etti.

"Seks işçilerini hedef alan kurumsal şiddeti protesto ediyoruz. Seks işçilerinin bu ülkenin vatandaşı olduğu gerçeğini reddederek, "Sizi sokaklardan temizleyeceğiz" diyen emniyet yetkililerine cevabız şu: "Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz!"

Hükümete seslenen Tunç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kolluk kuvvetlerinin seks işçisi kadın ve erkeklere uyguladığı keyfi para cezalarına, kötü muamele ve işkenceye, ev baskınları ve ev kapatmalara, genelev yıkımları ile her türlü mekânsal, fiziksel ve psikolojik şiddete karşı derhal önlem alınması gerekmektedir."

Basın açıklaması "Polis elini bedenimden çek", "Velev ki ibneyiz, alışın her yerdeyiz" sloganlarıyla son buldu.

3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü

2001'de 25 bin seks işçisinin Hindistan'da seks işçileri festivali için toplanmasından bugüne 3 Mart tüm ülkelerde Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü olarak kutlanıyor. Bu gün 2008'den beri Türkiye'de de kutlanıyor. Seks işçileri güvenli ve sağlıklı yaşam ve çalışma koşulları, herkesle eşit haklar ve seks işçiliğinin bir meslek olarak kabul edilmesini istiyorlar.

Kaynak: Bianet