19 Mart 2012 Pazartesi

KCK İDDİANAMESİ AÇIKLANDI: Ersanlı'nın KCK Yöneticisi Olduğu İddia Ediliyor

Savcı Adnan Çimen'in hazırladığı KCK iddianamesinde Büşra Ersanlı'nın örgüt yöneticiliğinden 22,5 yıla, Ragıp Zarakolu'nun örgüte yardım ve yataklık suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) davası iddianamesini hazırladı.

İddianamede Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı örgüt yöneticiliği ile suçlanırken, Belge Yayınları'nın sahibi Ragıp Zarakolu örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanıyor.

Ersanlı'nın 15-22,5 yıl arasında, Zarakolu'nun ise "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7,5-15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Gazetelerdeki haberlere göre, Ersanlı'nın örgüt yöneticiliği ile suçlanmasının nedeni "Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi'nde verdiği dersler" oldu.

İddianamede, "siyaset akademisinin KCK güdümünde olduğu" ve Ersanlı'nın bu siyaset akademilerinin sorumlusu olduğu belirtiliyor.

147'si tutuklu 193 şüpheli hakkında hazırlanan 2 bin 400 sayfalık iddianameye göre, bir numaralı sanık Kudbettin Yazbaşı, ardından firari şüpheli Ali Durc ve tutuklu bulunan Nihat Oğraş geliyor.

İddianamenin yaklaşık 150 ek delil klasörü bulunuyor. İddianamede KCK'nin İstanbul'daki yönetim kadrosunun yer aldığı iddia ediliyor.

İddianamede, şüphelilerin "KCK kent meclisi" kararları doğrultusunda İstanbul'da yaptıkları çok sayıda eyleme yer veriliyor.

Savcılık iddianameyi İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Kaynak: Bianet