17 Mart 2012 Cumartesi

Katliam mekanından zaman aşımına tepki

Sivas Demokrasi Platformu, Sivas Katliamı Davası'nın zaman aşımı ile kapatılmasını protesto etmek için Madımak Oteli'ne yürüdü.


Sivas Demokrasi Platformu, Madımak Oteli'ne yaptığı yürüyüş ile Sivas Katliamı Davası'nın zaman aşımı ile kapatılmasını protesto etti.

Hükümet Meydanı'nda bir araya gelen 300 kişi, "Sivas'ı unutma, unutturma", "Sivas'ın ışığı sönmeyecek", "Katiller halka hesap verecek" sloganlarıyla katliamın yaşandığı Madımak Oteli'ne yürüdü.

Bilim ve Kültür Merkezi haline dönüştürülen otelin önüne barikat kuran polis, kitlenin binanın önüne ulaşmasını engelledi. Polis barikatı önünde Sivas Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Hidayet Yıldırım, "Mahkeme bu karar ile birkez daha insanlığı yakmış madımakta canlarımızı yakarak insanlığa karşı suç işlemiş binlerce katliam sanığını cesaretlendirmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın mahkeme kararının ardından yaptığı "hayırlı olsun" açıklamasını hatırlatan Yıldırım, adliye önünde yaşanan saldırıya tepki gösterdi.

Yıldırım, şöyle konuştu: "Özel yetkili mahkemeler ve Terörle Mücadele Yasası'yla muhalefete karşı bir siyasi soykırıma yönelen AKP iktidarının nefret söylemi toplumu ayrıştırmaya ittiği görülmektedir. Bunun somut örneğini Adıyaman'da Alevi ailelerinin evlerinin işaretlenmesiyle hep birlikte gördük. Aynı AKP'nin İçişleri Bakanı tarafından yapılan 'Bunlar çocuk işidir' açıklamasının, 'Bunlar iyi çocuklardır' açıklamasıyla örtüşmesi manidardır."

Kaynak: ETHA