17 Mart 2012 Cumartesi

Kaçak Avcı Kendisini Ele Verdi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan ve 'avcı belgesi' bulunmayan 25 yaşındaki Serkan Sezgin, avlanması yasak olduğu gün vurduğu yaban domuzu ile çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaştı.

Fotoğrafları gören bir hayvanseverin ihbarı üzerine Sezgin'e, Orman ve Su İşleri Zonguldak Şubesi ekiplerince, Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddesi gereği bin 976 lira para cezası uygulandı. Serkan Sezgin, geçen 20 Şubat Pazartesi günü ava çıktı.

Sezgin, av tüfeği ile birisi yavru olan 2 yaban domuzu vurdu. Vurduğu domuzlardan birisinin çenesini alttan delip sopa geçiren Sezgin, kanlar içindeki hayvanların başında çektirdiği fotoğraflar ile başka bir gün çıktığı avda vurduğu 2 çullukla çektirdiği fotoğrafları Facebook'taki sayfasında yayımladı.

Facebook'ta fotoğrafları gören bir hayvansever, Orman ve Su İşleri Zonguldak Şubesi'ne ihbarda bulundu. Ekipler, Facebook'taki fotoğrafları inceledi. Serkan Sezgin'in 23 Şubat'ta paylaştığı fotoğraflarından birinde, ne zaman ava çıktığını soran arkadaşına, "Eyvallah usta, pazartesi vurduk. Süperdi av" diye cevap yazdığı görüldü.

Ekipler, Merkez Av Komisyonu kararıyla pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri avlanması yasak olan yaban domuzunu, yasak günde vurduğunu farkında olmadan Facebook'ta itiraf eden Sezgin'in adresini belirledi. Orman ve Su İşleri Şubesi ekipleri, Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği Sezgin'e, 'avcı belgesi' bulunmadığı için 406, yasak günde avlandığı gerekçesiyle 270 lira idari para, vurduğu iki yaban domuzu için 600 ve iki çulluk için de 700 lira tazminat olmak üzere toplam bin 976 lira para cezası uyguladı.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, kaçak avlanan Serkan Sezgin'in kullandığı tüfeğin ruhsatlı olup olmadığının belirlenmesi için de jandarmaya bilgi verdiklerini söyledi. Avcı belgesi bulunmadığı halde avlanan kişinin yakalanmasını sağlayan hayvansevere teşekkür eden Örmeci, kaçak avcılığı önlemek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

DHA
Kaynak: Hayvansever gazetesi