3 Mart 2012 Cumartesi

'İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz'

Gençlik Muhalefeti, Sivas katliamının zaman aşımına uğratılmak istenmesine karşı Adana'da yürüyüş düzenledi, basın açıklaması yaptı.

Sivas katliamıyla ilgili açılan dava, 13 Mart'ta zaman aşımına uğrayacak. Katliamın zaman aşımına uğratılmasına tepkiler sürüyor. Adana'da Gençlik Muhalefeti, yürüyüş düzenleyerek, katliamın zaman aşımına uğratılmasını protesto etti. “İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz; Sivas katliamı unutturulamaz” pankartı açan Gençlik Muhalefeti, İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Burada yapılan açıklamada, “20 yıl önce Sivas’ta aydınlık insanlarımızı, kardeşlerimizi katlettiler. Devlet yetkililerinin alenen teşvik ettikleri, yol verdikleri Katliamın ardından yıllar geçti. Katliamın sorumluları ne ortaya çıkarılabildi, ne de yargılanabildi. Başlatılan sözde yargılama süreci, olayın arkasındaki gerçek güçlere dokunmadı. Şimdi de bu sözde yargılama bile çok görülmüş olmalı ki dava zaman aşımından düşürülmek isteniyor” denildi.

“Toplumun yukarıdan aşağıya AKP eliyle süratle gericileştirilmesiyle, her geçen gün toplumda nefret ve ırkçı söylemler yükselmeye devam etmektedir” denilen açıklamada, “Yıllardır bu topraklarda halklar birbirine kırdırılmış, nefret tohumları ekilerek büyütülmüş, kardeşliğe ve barışa hasret yaşatılmışlardır. Buradan tekrarlamak istiyoruz biz bu ülkenin gelecek nesli ve genç kuşağı olarak, sizlerin bu kirli oyunlarınızı her seferinde sevgi ve kardeşlik sözleriyle bozacağız” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ETHA