17 Mart 2012 Cumartesi

Hayvan Hakları Savunucularından Maskeli Protesto

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Doğal Yaşam Alanı' adı altında Kandıra İlçesi'nde ormanlık alan içersine açmayı planladığı hayvan barınak merkezinin hayvanların barınmasından çok toplama ve tecrit...


Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Doğal Yaşam Alanı' adı altında Kandıra İlçesi'nde ormanlık alan içersine açmayı planladığı hayvan barınak merkezinin hayvanların barınmasından çok toplama ve tecrit merkezi olarak kullanılacağını iddia etti. Grup, yüzlerine, üzerinde köpek fotoğrafı bulunan maske takıp Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Sarıhocalar mevkiinde sokak hayvanlarının doğal alanlarında yaşamalarını imkan sağlayacak, aynı zamanda da rehabilite, kısırlaştırma, aşılama gibi hizmetlerinin yapılacağı 170 dönümlük yeni hayvan barınağı projesi Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyelerince protesto edildi. Sabri Yalım Parkı'nda biraraya gelen yaklaşık 50 kişi, üzerinde köpek fotoğrafları bulunan maskeleri takıp tel örgü arkasına geçerek 'Özgür olmak istiyoruz', 'Burada yaşamak istemiyoruz' diye slogan attı.

Kocaeli Hayvan ve Doğa Dostları Derneği Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz, sokak hayvanlarının doğal ortamlarından alınıp tel örgüler arasına hapsedilerek tecrit edileceğini ileri sürdü. Hayvanların şu anki yaşam alanlarından koparılmaması gerektiğini belirten Erturmaz, şunları kaydetti:

"İlçe belediyelerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesinin bedelini Doğal Yaşam Merkezi adı altında açılacak ölüm merkezlerine götürülecek olan hayvanlar ödeyecek. Bu durum yasal olmadığı gibi insani ve vicdani de değildir. Burada toplanacak hayvanların da bir süre sonra vahşileşeceği, açlıktan, gücü olanın güçsüzü parçalayacağı ve yasal ölüm merkezine dönüşecek bir projedir" dedi.

DHA
Kaynak: Haberler.com