17 Mart 2012 Cumartesi

TAYAD'ın açlık grevine polis müdahalesi

Ağır hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması talebiyle AKP il binaları önünde açlık grevine başlayan TAYAD üyelerine Ankara'da polis müdahale etti, 30 kişi gözaltına alındı. İstanbul'daki açlık grevi AKP İl binası önünde başladı.


TAYAD'lı Aileler, hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması için Ankara ve İstanbul'da açlık grevine başladı. AKP Ankara İl binası önündeki eyleme polis müdahale etti..

AKP Ankara İl binası önünde çadır kurarak açlık grevine başlamak isteyenlere yönelik polis müdahalesinde, aralarında KESK Genel Merkez Yöneticisi Akman Şimşek, Eğitim-Sen Yöneticisi Acun Karadağ'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. TAYAD'lı Aileler polis müdahalesini Yüksel Caddesi'nde saat 15.00'da basın açıklaması yaparak protesto edecek.

İSTANBUL'DA İKİ GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

Sütlüce'de bulunan AKP İl Başkanlığı önünde de 2 günlük açlık grevi başladı. Açlık grevi yarın akşam saat 17.00'a kadar sürecek.

Açlık grevine başlamadan önce TAYAD adına basına açıklama yapan Yasemin Karadağ'ın kardeşi Olcay Karadağ, Yasemin Karadağ'ın yüksek tansiyon hastası olduğuna ve böbreklerinin çalışmadığına dikkat çekti.

“Yasemin Karadağ bir devrimciydi. Devrimci olduğu için şimdi hapishanede” diyen kardeş Karadağ, cezaevi koşullarında yapılabilecek tedavinin bile engellendiğini belirtti.

'GÜLER ZERE GİBİ OLMASIN'

Pozantı Cezaevi'nde çocuklara yönelik cinsel istismara tepki gösteren Karadağ, “Yasemin'i hapishanede tutanlar, Pozantı hapishanesindeki çocuklarımıza işkence yapanlar, yaptıranlardır” diye konuştu. Hasta tutuklu Güler Zere'nin zamanında tahliye edilmediği için yaşamını yitirdiğini hatırlatan Karadağ, 11 yılda 2 bine yakın insanın cezaevlerinde yaşamını yitirdiğini duyurdu.

'HANGİ İNSAN BU SORUYU SORAR'

Bakırköy Kadın ve Çocuk Hapishanesi'nde görevli iki gardiyanın Yasemin Karadağ'ın doktoruna, “Bu haliyle daha ne kadar yaşar” diye sorduğunu belirten Olcay Karadağ, “Hangi insan, hangi devlet hapishanede tutulan bir hasta için bu soruyu sorabilir” diyerek tepki gösterdi.

'YASEMİN'İ ELLERİNE BIRAKMAYALIM'

Yasemin Karadağ'a sahip çıkılmasını isteyen Olcay Karadağ, “Halkımız, Yasemin Karadağ bu halkın onurlu evlatlarından biridir. Evladımıza sahip çıkalım. Evlatlarımızı bu katillerin, tecavüzcülerin ellerine ve insafına bırakamayız. Bırakmayalım" dedi.

Eylemde, “Yasemin Karadağ serbest bırakılsın”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı.

TAYAD'lı Ailelerin AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde başlattıkları açlık grevi iki gün sürecek.

Kaynak: ETHA