1 Mart 2012 Perşembe

DYG ana davasında 12 öğrenciye tahliye

İstanbul DYG ana davasında 52 tutuklu öğrenciden 12'si tahliye edildi. Ancak, bir önceki duruşmada tahliye edilen bir öğrenci için ise yeniden yakalama kararı çıkartıldı.

Demokratik Yurtsever Gençlik üyesi 52'si tutuklu 72 öğrencinin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

33 öğrencinin anadilde savunma talep ettiği duruşmada kimlik tespitleri yapılamadı. 52 öğrencinin tutuklu olarak yargılandığı davada mahkeme heyeti, "atılı suçların bir kısmının vasıflarının değişme ihtimali" gerekçesiyle 12 öğrenciyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 40 öğrencinin ise tutuklunun halinin devamına karar verildi. Daha önce serbest bırakılan bir öğrenci hakkında yakalama kararı çıkartan mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Haziran 2012 tarihine erteledi.

BASINA KAPALI YAPILDI

Duruşmayı izlemek üzere salona giren BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, zor kullanılarak dışarıya çıkartıldı. Salonda bulunanlar bu duruma "Kahrolsun faşizm" sloganıyla yanıt verdi. Mahkeme heyeti, "mahkeme düzeninin bozulduğu" gerekçesiyle duruşmayı basına kapattı.

Kaynak: ETHA