21 Mart 2012 Çarşamba

'Cihan için 23 Mart'ta Çağlayan'a'

Puşi taktığı için tutuklanan ve 23 aydır tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün arkadaşları yaptıkları oturma eylemiyle Cihan'a özgürlük istedi. Galatasaray Üniversitesi'nde yapılan eylemde basının içeriye alınmaması alkışlarla protesto edilirken, 23 Mart'ta yapılacak duruşmaya destek çağrısında bulunuldu.


Durakta otobüs beklerken puşi taktığı için gözaltına alınıp tutuklanan ve 23 aydır tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül için Galatasaray Üniversitesi'nde eylem yapıldı. Eylem öncesi basının kapıdan içeriye alınmaması alkışlarla protesto edildi ve eylem üniversite'nin girişinde oturma eylemi yapılarak gerçekleştirildi.

GSÜ Öğretim elemanları ve öğrencileri ile Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi üyelerinin gerçekleştirdiği oturma eyleminde 23 Mart'ta Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak duruşmaya destek çağrısı yapıldı.

"Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Baskılar son bulsun Cihan özgür olsun", "Cihan'a özgürlük", sloganlarının atıldığı oturma eyleminde Cihan'ın arkadaşları adına açıklama yapan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Karlı, molotoflu gösteriye katılmakla suçlanan ve 45 yıla yakın hapsi istenen Kırmızıgül'ün herhangi bir yasa dışı örgüte üye olduğunu gösteren hiçbir delilin olmadığını sadece puşi taktığı için gözaltına alınıp tutuklandığını hatırlattı.


9 Aralık 2011'de görülen duruşmada soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunulduğunu, tanık olarak dinlenen polislerin çelişkili ifadelerinin birer birer anlatıldığını vurgulayan Karlı, "Soruşturmanın derinleştirilmesi neden istenmiyor? Gerçeklerin ortaya çıkmasından neden çekiniliyor? Gerçeklere yüz çevrilerek nasıl adalet sağlanır?" diye sordu.

23 Mart'ta Çağalayan Adliyesi'nde görülecek olan duruşmaya yeniden Cihan'ın yanında olmak ve belki de onu almak için gideceklerini vurgulayan Karlı, "Kitaplar, ders notları, şemsiyeler, demokratik eylemler, delil teşkil etmesin diye Çağlayan'da olacağız. 23 Mart Cuma günü saat 10.30'dan itibaren Çağlayan Adliyesi'ndeyiz. Destek olmak, sesini çıkarmak, umutlar çoğaltmak ve mücadeleyi büyütmek isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ETHA



* Video: Bianet