8 Mart 2012 Perşembe

Cezaevi önünde çıplak ayaklı kadınlar

Cezaevi önünde çıplak ayakla eylem yapıp gökyüzüne balonları bırakan anarşist kadınlar, kadın tutuklulara özgürlük istedi.


Anarşist kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın tutukluların durumuna dikkat çekmek için Bakırköy kadın kapalı cezaevi önünde çıplak ayaklı eylem yaptı. "Özgürlük" yazılı bir pankart açarak sloganlarla Bakırköy Cezaevi'ne yürüyen kadınlar, ellerinde mor ve siyah balonlar taşıdı. Anarşist kadınlar yalın ayak yürüdü.

Açıklamayı okuyan Ezgi Aydın, dünyanın her yerinde 8 Mart için kadınların kutlamalar yaptığını hatırlatarak, "Devlet ve erkek egemen sistem, bugünü direnerek kazanan kadınları kapatarak, bu kazanımın anlamını görünmek kılarak sunuyor bizlere. Ancak bizler bugünlerimiz için ekmek, barış ve özgürlük için mücadele edenlerin mirasını taşıyoruz. Bugünü devletin anladığı, konuştuğu dilden değil, özgürlük için tutsak düşenlerin dilinden konuşuyoruz ve anlıyoruz" dedi.

"Özgürlüğümüz için mücadele ederken devlet de boş durmuyor" diyen Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bizleri suçlu ilan ediyor, terörist ilan ediyor, gözaltına alıyor, tutukluyor, hayallerimizi ertelemeye, yok saymaya çalışıyor. Devlet hayatlarımızı mücadeleye adamış biz kadınların arasına duvarlar örmeye çalışsa da görüyorsunuz ki başaramıyor. Bizler bugün de yine bir arada, el eleyiz. Bugün yine hep birlikte haykırıyoruz özgürlük şiarımızı. Bugün yine yüreklerimiz aynı anda çarpıyor."

"Devletin katliamlarının hesabını, KCK adı altındaki tutuklamaların hesabını, Pozantı'daki işkencelerin hesabını kim verecek?" diye soran Aydın, son olarak şunları söyledi: Kimseler vermedi, kimseler de vermeyecek. Bizler öncelikle akıllarımızdaki hayallerimizdeki, ve özgürlüğümüz için gerekli andığımız devleti, özgürlük önünde yegane engel olan devleti, yaşattığın ve yaşattığımız devleti yok etmeliyiz. İşte böylece özgürleşeceğiz."

Açıklamanın ardından kadınlar, balonlarını kadınların özgürlüğü için gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: ETHA