8 Mart 2012 Perşembe

8 Mart'ta Karadağ ve Aksoy için özgürlük istediler

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hasta kadın tutuklular Yasemin Karadağ ve Hediye Aksoy'a özgürlük istedi.


Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hasta kadın tutukluların durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Cezaevi önünde eylem yaptı.

"Hasta tutsaklar Yasemin Karadağ ve Hediye Aksoy serbest bırakılsın" yazılı pankart açan ÇHD'liler bir süre alkış ve sloganlarla seslerini içerideki kadın tutuklulara duyurmaya çalıştı.

ÇHD adına açıklamayı okuyan Avukat Zeycan Balcı, kadınların asırlardır zulme ve sömürüye karşı direndiklerini hatırlattı, "Türkiye devrimi için kararlılıkla mücadele eden kadınlar ezilen ve sömürülen en geniş kitlelerin mutluluğu için bedenlerini yaktılar, işkencelerde direndiler, çatıştılar, tutsak düştüler" dedi.

"Bugün baskıcı ve sömürücü sınıfın katliamcı zihniyeti hasta tutsakların bilerek ölüme mahkum edilmesi şeklinde karşımıza çıkıyor" diye konuşan Avukat Balcı, şunları söyledi: "Uzun süredir kanser hastası olan hükümlü Hediye Aksoy ve bir süredir tutuklu olan ve çok ciddi sağlık sorunları olan Yasemin Karadağ da ezilen ve sömürülen en geniş kitlelerin mutluluğu uğruna mücadele edildikleri için tutsak düşen kadınlardır. Ve katliamcı zihniyet bu nedenle onları gerektiği gibi tedavi göremeyecekleri hapishane koşullarında tutarak, yasalardaki açık hükümlere rağmen ölüme terk ediyor. Halen yargılanan Yasemin Karadağ, ağır sağlık sorunları doktor raporlarıyla sabit olmasına rağmen 28 Şubat'taki duruşmada da tahliye edilmedi."

Direndikleri için tutsak düşen kadınları selamladıklarını belirten Balcı, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hasta tutsaklar Yasemin Karadağ ve Hediye Aksoy'un gerektiği gibi tedavi görebilmeleri için derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar, kadın tutuklularla görüşmek üzere cezaevine girdi.

Kaynak: ETHA