8 Mart 2012 Perşembe

8 Mart'ta kadın cinayeti

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün ilk saatlerinde bir kadın silahla vurularak öldürüldü.

Kadın cinayetleri, kadınların alanlarda "kadın cinayetleri önlensin" talebini kitlesel bir şekilde yükselttiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de devam etti. Azeri uyruklu bir kadın, eşinin yakını tarafından vurularak öldürüldü.

Olay, Pendik Kurtköy Mahallesi'nde bulunan özel bir tıp merkezide saat 02.00'da meydana geldi. İddiaya göre, Azeri uyruklu Diyar B. (40), evinde kaldığı boşanma davası süren eşinin amcasının oğlu Ö.B. ile tartıştıktan sonra eşyalarını alıp evden ayrıldı. Çocuklarını evde bırakarak aynı mahallede bulunan tıp merkezine gelen Diyar B, kalacak yeri olmadığını söyledi ve çalışanlardan izin alarak bekleme salonunda oturmaya başladı. Yakınlarından Diyar B'nin tıp merkezinde kaldığını öğrenen Ö.B. kadının yanına geldi ve silahla ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden kadın hayatını kaybetti.

Kaçan Ö.B. ise polisler tarafından gözaltına alınarak Pendik Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Ö.B'nin polisteki ilk ifadesinde "Bana iftira attığı için öldürdüm" dediği öğrenildi.

Kaynak: ETHA