8 Mart 2012 Perşembe

Diyarbakır ve Van'da 'KCK' baskınları

Diyarbakır ve Van'da bu sabah saatlerinde ev baskınları gerçekleştirildi. Baskınlarda Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Güler Menteş ve gazeteci Adil Harmancı'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır ve Van'da 'KCK soruşturması' adı altında bu sabah saatlerinde evlere baskın düzenlendi. Aralarında Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş ve gazeteci Adil Harmancı'nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sabah 05.00 saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında MEYA-DER Yöneticisi Feyza Alınbay'ın da evine baskın düzenlendi. Diyarbakır'da gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Aynı saatlerde baskın düzenlenen bir diğer adres ise Ergani oldu. Aralarında Ergani Belediye Meclis Üyesi Cavidan Yalman, BDP eski yöneticisi Kadri Karakaş ve Sahil Karayel evlerine düzenlenen baskın ile gözaltına alındı. İlçe emniyet müdürlüğüne götürülen Karakaş, Karayel ve Yalman'ın gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi.

Diyarbakır ve ilçelerini kapsayan ev baskınlarında, gözaltına alınanların sayısının artabileceği bildirildi.

555 KİTABA EL KONULDU

Van'da dün akşam ve bu sabah bazı iş yeri ve evlere baskın düzenlendi. Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis dün akşam kent merkezinde bulunan Şilan Kitap Cafe'ye "Yasak kitap bulundurmak" gerekçesiyle baskın düzenledi. Yapılan baskında iş yeri işletmecisi Yaşar Külay ve cafede bulunan soyadı öğrenilmeyen Ahmet isimli bir kişi gözaltına alındı. Baskın sırasında 555 kitaba el konulduğu kaydedildi.

'8 MART'TA OLAY ÇIKARACAKLARDI' İDDİASI

Bu sabah saat 05.00'da ise gazeteci Adil Harmancı'nın Şabaniye Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlendi. Yapılan aramalar sonucunda Harmancı ve oğlu Zana Harmancı gözaltına alındı. Gazeteci Harmancı'nın yaptığı bir haberden dolayı, oğlu Zana Harmancı'nın ise "8 Mart'ta olaylar çıkaracağı" ihbarı üzerine gözaltına alındığı belirtildi. Evde yapılan aramalar sonucunda Harmancı'nın haber notları, laptop, bilgisayar hard diski ve bazı kitaplara el konuldu. 4 kişinin emniyette tutulduğu öğrenilirken, gözaltıların artabileceği kaydedildi.

Kaynak: ETHA